For to år siden hadde én av fire fått sparken fra Rolls-Royce i Bergen. Nå er de nesten like mange som før krisen.

Rolls Royce la alle eggene i en kurv og fikk svi da oljeprisen stupte. Nå leverer de positive tall for første gang siden 2012.

Les saken om hvordan de gjennomførte tidenes snuoperasjon og signerte 39 kontrakter til en samlet verdi av 1,3 milliarder kroner.

Slangekongen Tess lever godt på økt etterspørsel fra oljebransjen. Denne uken meldte de om en tredobling fra subseamarkedet og jobber døgnet rundt med å ferdigstille ordrene.

Selskapet holdt hodet kaldt under oljekrisen, og kan høste fruktene når markedet nå er på vei opp igjen. Omsetning innenfor subsea-markedet nærmer seg allerede 100 millioner kroner så langt i år.

– Vi har faktisk en større omsetning og resultat i dag enn før oljeprisen sank i 2014, forteller Tess-gründer Erik Jølberg til Sysla.

Også tall fra SSB viser at det går bedre for bransjen. Konjunkturbarometeret for første kvartal 2019 viser en positiv utvikling i samlet industriproduksjon sammenlignet med siste kvartal i 2018. Den positive utviklingen er ventet å fortsette i andre kvartal – særlig for leverandører til olje- og gassnæringen.

Beerenberg får så mange oppdrag fra oljebransjen at de må må rekruttere fra andre bransjer. Daniel (26) er en av mange som har gjennomført selskapets nye rekrutteringsprogram.

OPPLÆRING: Daniel Bakke Gullaksen er helt fersk i oljebransjen. Foto: Christian Nilsen/Beerenberg

Gjennom tre uker har deltakerne fått fagopplæring for å jobbe med enten isolasjon, stillas eller overflatebehandling, de såkalte ISO-fagene.

Hitecvision gjør sitt største salg noensinne og sitter igjen med en gevinst på 2 milliarder kroner. 

– Dette er en av de største transaksjonene Hitecvision har gjort noensinne. Det er også en av de beste investeringene, sier partner i Hitecvision, Alf C. Thorkildsen, til DN denne uken.

Rundt 12 milliarder kroner får Hitecvision når selskapet Capeomega selges til det sveitsiske investeringsselskapet Partners Group. Bergensselskapet Capeomega er den største uavhengige investoren i norske gassrørselskaper.

Denne uken har vi også meldt om disse nyhetene:

Norleds MS Fjordled er en hybrid hurtigbåt med plass til 89 passasjerer, 24 meter lang og 7 meter bred, og den benytter elektrisk fremdrift i havneområder og normal dieseldrift ved full fart. Foto: Norled

M/S «Fjordled» har batterier med total kapasitet på 140 kWh. Dette skal gi ti prosent innsparing i CO2-utslipp, i tillegg til kraftige reduksjoner i NOx-utslipp sammenlignet med tidligere modeller.

Mest lest: 

1. Bilmekaniker Daniel (26) blir offshorearbeider på tre uker

2. Hitechvision selger gassrørselskap for 12 milliarder

3. Her jobber de døgnet rundt for å ta unna ordrene

Ukens kontrakter: 

[mc4wp_form id=”3015167″]