Hilde Merete Aasheim ble mandag ny konsernsjef i Hydro. Hun overtok etter Svein Richard Brandtzæg t.h. Foto: Scanpix

Hydro utsatt for stort cyberangrep

Hydro er utsatt for et omfattende cyberangrep som påvirker driften i flere forretningsområder. Hydro skifter til manuell drift så langt det er mulig.


  • Oda Ertesvåg og Peter Tálos/NTB
Publisert

– Hydro arbeider for å nøytralisere angrepet, men kjenner hittil ikke det fulle omfanget av situasjonen, skriver selskapet i en børsmelding.

– Vi jobber intenst med denne saken. Angrepet ble oppdaget i natt norsk tid litt over klokka 12, da oppdaget våre IT-folk unormal aktivitet og vi iverksatte en rekke tiltak, sier informasjonssjef Erik Brynhildsbakken i Hydro til NTB.

Sikrer driften

Nettsidene til Hydro har i morgentimene tirsdag vært nede. Informasjonssjefen sier at han på nåværende tidspunkt ikke ønsker å uttale seg spesifikt om det har noen sammenheng med dataangrepet, eller hvordan angrepet har rammet.

Brynhildsbakken sier han ikke kjenner til hvilke instanser som er varslet i forbindelse med dataangrepet.

– Ut over børsmeldingen har vi ikke mer informasjon om situasjonen nå. Vi jobber med å begrense skadene og sikre driften. Vi har blant annet koblet på IT-organisasjonen vår, og vi jobber med å få oversikt, sier kommunikasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland, til E24.

NSM bistår

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er varslet og bistår Norsk Hydro etter angrepet.

– Vi er i dialog med selskapet og bistår dem med hendelseshåndtering og analyse. Vi kan ikke kommentere innholdet i angrepet for dette en hendelse som eies av Hydro, og da må selskapet kommentere det selv, sier kommunikasjonsdirektør Mona Strøm Arnøy til NTB.

Kommunikasjonsdirektøren sier det er for tidlig å si om det bare er Norsk Hydro som er rammet, eller om også andre norske interesser har vært utsatt for angrep i løpet av natten.

– Krever løsepenger

Hackerne som har angrepet Hydro har stilt krav om løsepenger for å «låse opp» datasystemet deres, melder NRK.

Digital kriminalitet mot næringslivet har tidligere vært tema på Sysla Live. Les sakene og se live-intervju i opptak her:

Del på
facebooktwitterlinkedinemail