Atle Sivertsen, leder i Finance Innovation og Jannicke Schumann-Olsen, direktør for Trygs nordiske innovasjonsprogram. Foto: Presse

Går sammen i jakten på fintech-idéer

Norges første finansteknologi-klynge er med når forsikringsselskap utlyser gründer-konkurranse.


  • Pressemelding
Publisert

Forsikringsselskapet Tryg er på jakt etter idéer som kan kommersialiseres snarlig, melder selskapet i en pressemelding.

Selskapet vil ha tak i gründere og oppstartere innenfor finansteknologi, og utlyser en konkurranse der vinnerne får være med i et intensivt tre månders treningsprogram.

– Vi vil ha tak i de gode ideene som kan gjøre kundeopplevelsen vår enda bedre, sier Jannicke Schumann-Olsen, direktør for Trygs nordiske innovasjonsprogram.

Skal trenes i Bergen

Treningsprogrammet, kalt Tryg Xplore, er beregnet på oppstartsbedrifter som har utviklet tanker og ideer til noe som snart kan lanseres.

Innholdet i programmet er tilpasset oppstartsbedrifter innenfor finans- og forsikringsteknologi som trenger bistand til å komme ytterligere ett skritt nærmere kommersialisering.

– Nå går vi bredt ut, og regner med at vi skal finne mellom fem og ti oppstartsbedrifter som vil være med oss videre, sier Schumann-Olsen.

Selve programmet består av ni workshops med ulikt innhold, og alt skal skje ved Trygs norske hovedkontor.

Finansklynge med på laget

– Dette er inspirert både av Trygs suksess i Danmark med The Camp, som er en samlokalisering mellom Tryg og gründerbedrifter, og selvsagt av Finance Innovation-klyngen, som Tryg er en aktiv del av. Klyngen er landets første finansteknologi-klynge. Vi håper at akseleratorprogrammet som Finance Innovation skal sette i gang, kan hente med seg noen av deltakerne i Tryg Xplore, sier Schumann-Olsen.

Tryg Xplore ble lansert ved Trygs nordiske hovedkvarter i Danmark fredag, i lokalene til The Camp.

Les også: Dette er PSD2

Samtidig ble det undertegnet en samarbeidsavtale mellom The Camp og Finance Innovation.

– Vi ønsker å være en aktiv medspiller i Tryg Xplore, og ser frem til å arbeide enda tettere sammen med innovasjonsmiljøene i Tryg, sier Atle Sivertsen i Finance Innovation, som nylig tiltrådte i jobben.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail