Anette Ståløy. Foto: Ørjan Deisz

Anette er en av Norges fremste IT-kvinner

8. mars, på kvinnedagen, kårer næringslivet de 50 fremste IT-kvinnene i Norge.


  • Malene Indrebø-Langlo
Publisert

– All oppmerksomhet rundt dette er bra. Om det er kåringer, konferanser eller andre arrangementer. Jeg er selvsagt veldig stolt av å bli hedret i denne kåringen.

Det sier en av de nyvalgte 50 fremste IT-kvinnene, Anette Ståløy fra Bergen.

I dag utgjør kvinner bare 26 prosent av de ansatte og 17 prosent av topplederne i IT-næringen, samtidig som behovet for IT-kompetanse stadig øker.

Det ville bransjen gjør noe med. I fjor var den aller første kåringen, som trekker frem de fremste kvinnelige rollemodellene innenfor teknologi.

Abelia, NHO-foreningen hvor mange av landets teknologibedrifter er medlem, og ODA, nettverket for kvinner som jobber med IKT, står bak kåringen.

– Det er fortsatt for lav kvinneandel innen IT og tech, men det har heldigvis vært en positiv utvikling de siste årene, sier Ståløy.

– Jeg tror mye av grunnen til at kvinner har uteblitt fra teknologibransjen er at de ikke har hatt synlige rollemodeller, og at de ikke har kjennskap til de alle de ulike mulighetene som finnes. Det kan være vanskelig å velge seg inn på et studie eller en yrkesvei dersom man opplever eller tror at det bare er menn, sier Ståløy.

Hun er markedssjef i Dirtybit, et spillteknologiselskap som utvikler og publiserer spill til mobil. Bergensselskapet ble etablert i 2011 og består i dag av 17 ansatte, hvor 40 prosent av de ansatte er kvinner.

Spillene til Dirtybit når langt utenfor landets grenser, og er blitt lastet ned mer enn 100 millioner ganger over hele verden.

– Vi har troen på at mangfold bidrar til bedre produkter, bedre løsninger og bedre fremtid for bedrifter og samfunnet. Derfor er det viktig å øke kvinneandelen innen teknologi, sier Ståløy.

Les hele saken og se alle de 50 vinnerne hos Bergens Tidende.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail