Kjell Inge Røkke og John Markus Lervik i Cognite.

Nok et Røkke-selskap inngår samarbeid med Cognite

John Markus Lerviks Cognite skal “digitalisere” enda et av selskapene i Kjell Inge Røkkes Aker-konsern.

Publisert

Aker ASA var den første, store investoren i Fast Search & Transfer-gründer John Markus Lerviks nye teknologi-selskap fikk. Om lag 20 millioner kroner ga selskapet en pangstart i fjor.

Siden har selskapet vokst fra én til 51 ansatte, som de talte like før jul i fjor. Med sin egenutviklede Cognite Data Platform har selskapet allerede levert konkrete digitale verktøy som brukes av oljeselskapet Aker BP. Nå har Cognite enda et Aker-selskap i sin portefølje.

Astrid Onsum Chief Digital Officer CDO Digitaldirektør Foto: Presse

– Dataplattformen som Cognite har utviklet vil raskere gjøre det mulig for oss å utvikle bedre produkter og tjenester for våre kunder, sier Astrid Onsum, digitaliseringsdirektør i Aker Solutions i en pressemelding fra selskapet.

Kontrakts-renn siste uker

Aker Solutions har sikret seg en rekke betydelige kontrakter de siste ukene. I januar ble det kjent at selskapet får en kontrakt med verdi på opptil 2 milliarder kroner for å levere undervannssystemer til fase 3 på Troll.

I begynnelsen av februar kom meldingen om storkontrakt med Petrobras, og like etter kom tikket det inn arbeid i forbindelse med Johan Castberg-prosjektet.

Digitaliserings-samarbeidet som nå er inngått med Cognite er et ledd i å ruste selskapet for fremtiden, sier Onsum i Aker Solutions.

Background vector created by Kjpargeter – Freepik.com

– Innhenting og organisering av store mengder data er helt utslagsgivende for at vi skal kunne utnytte digital teknologi til det fulle, sier hun i pressemeldingen.

Vil skape verdi globalt

Cognite-gründer og sjef John Markus Lervik sier at målet er at deres løsning skal gi Aker Solutions verdi fra dag én.

– Ved å kombinere vår programvarekompetanse med Aker Solutions ledende ingeniørekspertise, vil vi kunne skape verdi for hele markedet globalt, sier Lervik i pressemeldingen.

Lervik har rekruttert i stor skala de siste månedene, og har vært tydelig på at samarbeidet med Aker BP ikke er endestasjonen for selskapet. Mannen med doktorgrad i teleteknikk har uttalt til Sysla at dataplattformen til Cognite kan brukes innenfor alle industrinæringer med såkalte “heavy assets”.

– Vi er allerede i samtaler med aktører utenfor olje- og gassektoren, men det er for tidlig å gå i detalj om dette nå, sa han til Sysla i desember 2017.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail