Eldar Sætre og Jannicke Nilsson, med spesialtilpassede Hololens-briller. Arkivfoto: Fredrik Refvem

Får langtidsavtale for å hjelpe Statoil med digitalisering

Accenture får treårig avtale for å hjelpe Statoil med å få fortgang i satsingen på digitalisering.

Publisert

Accenture inngikk torsdag en treåring rammeavtale med Statoil, der konsulentselskapet skal få fortgang i Statoils digitaliseringssatsing.

I en melding skriver Accenture: “Etter avtalevilkårene skal Accenture jobbe tett med Statoil for å hjelpe selskapet med å virkeliggjøre ambisjonene om å implementere deres nyetablerte digitale veikart”.

Skal bruke kunstig intelligens

Det betyr i praksis at Accenture vil bruke deres nyutviklede Applied Itelligence-praksis for å gi Statoil bistand innen datavitenskap, prosessautomatisering, kunstig intelligens og kognitiv databehandling.

“Dette innebærer å ta i bruk sentrale basisteknologier og tjenester, blant annet avansert dataanalyse så vel som robotisering, fjernstyringsløsninger og digitale arbeidsprosesser”, heter det i meldingen.

Statoils digitale veikart innebærer at det skal investeres mellom 1 og 2 milliarder kroner i digital teknologi fram mot 2020. Det skal føre til bedre drift og lavere kostnader, ifølge selskapet.

Leverer til Norge og Nord-Amerika

– Vi ser fram til å bistå Statoil på digitaliseringsferden og legge til rette for sikker og mer effektiv drift og forbedret beslutningstaking, sier Gunnar Presthus i Accentures.

Accenture vil levere tjenester til Statoils driftssteder i særlig Norge og Nord-Amerika.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail