Foto: ABB

El-bussene som kommer til Trondheim, kan lades på tre minutter

Trondheim tar i bruk elektriske busser med ladere fra ABB. – Ved hjelp av innovative bedrifter kan Trondheim bli fossilfri innen kort tid, sier leder for transportkomiteen i Trøndelag fylke.

Publisert

Trondheim skal etter planen ta i bruk 35 elektriske busser levert av Volvo og Heuliez. Bussen skal kjøre fire ruter i trønderhovedstaden og får med det den største flåten av elektiske busser i Norge.

ABB har vunnet kontrakten for levering av ladere til bussene. Begge modellene skal lades av ABB sin Heavy Vehicle Chargers. Dette er det første prosjektet i verden hvor busser fra ulike leverandører kan lades av samme lader.

Bussene lades på endestasjonene før neste avgang, og selve ladingen foregår i løpet av tre til seks minutter. Dette gir muligheter for mindre og lettere batterier, som sparer kostnader, ifølge ABB

Stordriftsfordeler

– Dette gir oss stordriftsfordeler og avkastning på investeringen, men også støtte til vår fremtidsrettede tenkning om å levere moderne infrastruktur til regionen, det sier Per Olav Hopsø, leder for transportkomiteen i Trøndelag fylkeskommune.

Han håper at Trondheim kan høste miljøgevinster av prosjektet.

–Ved hjelp av innovative bedrifter som ABB kan Trondheim bli enfossilfri innen kort tid

Det er Tide buss som har fått oppdraget av Trondheim kommune å drifte bussene.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail