Roxel-gründer Dag Øyvind Meling under Sysla Live. Foto: Adrian Søgnen

Brukte 65 millioner på omstilling etter oljekrisen – nær milliardomsetning i år

Ordreboken er verdt 920 millioner kroner, og om to år anslår Roxel en omsetning på nesten to milliarder kroner.

Publisert

Oljekrisen og den påfølgende, kostbare omstillingen gjorde at 2014 og 2015 ble tøffe år med røde tall på bunnlinjen for Roxel-konsernet.

– Vi har brukt 65 millioner kroner i oppsparte midler på omstilling, sier gründeren og toppsjefen Dag Øyvind Meling.

I 2016 begynte imidlertid endringene å gi resultater og selskapet økte inntektene med 38 prosent til 310 millioner kroner. Veksten fortsatte i fjor, da omsetningen til slutt endte på 520 millioner.

– I 2018 har vi budsjettert med en omsetning på drøyt 800 millioner kroner, sier Meling, og viser til at selskapet i dag har en ordrebok verdt 920 millioner.

I fjor vår uttalte han at selskapet satset på å nå en omsetning på 1 milliard kroner i 2020. Nå mener konsernsjefen det er grunnlag for å ta enda hardere i.

– Anslagene er nesten doblet. Slik det ser ut nå, blir inntektene 1,9 milliarder kroner i 2020, sier Meling.

Med vekst følger interesse, og det er ikke utenkelig at Roxel-konsernet kan bli en mulig oppkjøpskandidat for større selskaper.

– Er det aktuelt å selge seg ut og starte på nytt, som dere gjorde for ti år siden?

– Man vet jo aldri. Men nå handler alt om å skape en sterk bedriftskultur som vil vare i mange år her, sier Meling.

Tvert imot er han og medgründerne for øyeblikket mest interessert i å øke sin eierandel i selskapet fra dagens 55 prosent.

– Men det har vært vanskelig å få noen til å selge. Det er jo hyggelig å levere så godt vekst at aksjonærene ønsker å bli med videre, men vi kommer til å prøve litt til.

Få også med deg:

 • Norske verft er med i konkurransen om å bygge den planlagte Ulvan-båten, med en kontraktsverdi på 300 millioner kroner.
 • Veterinærmyndighetene er bekymret. Nesten hver fjerde laks dør i oppdrettsmerdene i Hordaland.
 • Mengden lakselus er den laveste på flere år, men laksedødeligheten er fortsatt høy, viser en rapport. Tøffe metoder for avlusing kan være årsaken.
 • Salmar deler ut 2,2 milliarder i utbytte. Samtidig er resultat før skatt i 4. kvartal nær en halv milliard lavere enn i 2016.
 • Teknologisenteret TCM overtrådte utslippstillatelsen ved flere anledninger i 2017, skriver de i en pressemelding. De spesifikke bruddene var utslipp av aminer i høyere konsentrasjoner enn tillatt per time. De påpeker at det ikke utgjøre en fare for helse og miljø.
 • Hexagon Composites skal investere 660 millioner kroner i produksjon av oppbevaringstanker for hydrogen frem mot 2020. Selskapet omtaler satsingen som en potensiell «gamechanger». (Finansavisen)
 • Riggselskapet Awilco Drilling fikk en omsetning på 33,87 millioner dollar i fjerde kvartal, ned fra 35,12 millioner dollar i samme periode i 2016. Driftsunderskuddet endte på 24,43 millioner dollar. Nedgangen er knyttet til nedskrivninger på 45 millioner dollar. (E24)
 • Rust på rør og utstyr som er dekket av isolasjon er en sikkerhetsutfordring på norsk sokkel. Det kommer frem i en fersk rapport utarbeidet av Oceaneering på vegne av Petroleumstilsynet. (Petro.no)
 • Bilfrakteren Wallenius Wilhelmsen har tidligere vært innblandet i prissamarbeid og allerede godtatt enorme bøter fra flere lands konkurransemyndigheter. I 4. kvartal økte de tapsavsetningene for mulige fremtidige bøter. Sammenlagt: 5 milliarder. (Finansavisen)
 • Grieg Seafoods salgsinntekter falt til 1,72 milliarder kroner i fjerde kvartal, ned fra 2,05 milliarder i samme periode i 2016. De totale driftsinntektene endte på 1,73 milliarder kroner. (E24)
 • Oljeveteranen Sam Laidlaw (62) har så langt lagt over 30 milliarder kroner på bordet for å bygge et nytt oljeselskap. Norsk sokkel er hjørnesteinen. (DN)
Del på
facebooktwitterlinkedinemail