Ateas lederteam i Stavanger: Hilda Bådsvik, May Iren Ugletveit, Espen Riska (Stavanger-direktør) og Kjetil Vasbø.

Atea skal ansette 50 nye digitalhoder

Stavanger-kontoret til Atea går fra 170 til 220. – Etterspørselen etter digital kompetanse øker både innenfor oljesektoren, havbruk, skole, kraft og energi.

Publisert

De 50 nye faste (100 prosent) stillingene er hovedsakelig innenfor datainnsikt, analyse og it-sikkerhet.

– Vi har vokst for hver måned i det siste, og har muligheten til å ansette flere, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Furuseth i Atea.

Selskapet har tilbakelagt seg et kvartal med 14,7 prosents oppgang i driftsresultat (EBIT), med 43 millioner kroner i pluss.

Økt etterspørsel innen oljesektoren

Sysla har tidligere skrevet om «de nye digitalsjefene» og hvordan det stadig snakkes mer om å digitalisere næringslivet.

Det betyr gull for et selskap som Atea, som lager grunnmuren for hvordan data produserer, sendes, sorteres og beskyttes. IT-infrastruktur-selskapet er har 1650 ansatte i 25 byer i Norge, og er dermed en av de største aktørene på feltet.

– Vi ser at etterspørselen etter digital kompetanse øker både innenfor oljesektoren, havbruk, skole, kraft og energi. Digitalisering treffer enhver bransje, og de ser at de trenger digital kompetanse, sier Furuseth.

De 50 nyansatte vil gå inn i det nye såkalte smartbygget til Atea på Sola, med solceller på taket som gjør at bygget produserer mer energi enn det bruker.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail