Jan Sandtrø, partner DLA Piper. Foto: Chris Ronald Hermansen

– Har du hatt orden i sysakene, er ikke GDPR noe å frykte

DLA Piper-partner mener norske bedrifter har lite å frykte når EUs nye personvernkrav trer i kraft 25. mai. Med ett forbehold.

Publisert

25. mai må alle norske selskaper som behandler persondata ha orden i sysakene. Da trer nemlig EUs nye personvernforordning, General Data Protection Regulation (GPDR) i kraft. Det merkes godt for teknologiadvokat, Jan Sandtrø i DLA Piper.

Hør podkast i avspilleren under!

– I hele november og desember holdt jeg mellom tre og fem foredrag hver uke om GDPR. Veldig mye av hverdagen min går til dette nå. Jeg har begynt å si at etter oljen er slutt, så skal vi leve av GDPR, sier en lattermild Sandtrø.

Fordel for de som har kontroll

EUs nye personvernforordning betyr i mange land en betydelig styrking av kravene som stilles til den som behandler alle typer personopplysninger. I Norge har bedrifter imidlertid i mange år hatt relativt strenge krav, som fremgår i den gjeldende personopplysningsloven.

Jan Sandtrø får mange forespørsler om GPDR for tiden. Foto: Chris Ronald Hermansen

– Reglene i GPDR er ganske like de som vi har hatt siden 1995, da personverndirektivet trådte i kraft. Det er dette som vi baserer dagens personopplysningslov på, forteller Sandtrø.

Dette kan vise seg å være en fordel for norske bedrifter.

– Det vil si – de norske bedriftene som per i dag allerede driver innenfor lovverkets rammer. De som har tatt snarveier, vil imidlertid potensielt måtte gjøre en betydelig jobb, forklarer han.

– På tide å komme i gang

GDPR får betydning for alle norske bedrifter som behandler personopplysninger. Dette innebærer alt fra kundeopplysninger til opplysninger om ansatte.

I siste utgave av podkasten Sysla Teknologi forklarer Jan Sandtrø hva du bør gjøre om din bedrift er usikker på GDPR-arbeidet som gjenstår.

– I praksis får dette betydning for så godt som alle norske bedrifter. Om man ikke har begynt å se på dette ennå, er det på tide å komme i gang, sier Sandtrø.

Få nyhetsbrevet fra Sysla Teknologi rett i innboksen din!

Del på
facebooktwitterlinkedinemail