Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Telegigant kjøper over halvparten av norsk tech-gründer

Get TDC har fått øynene opp for de Stavanger-baserte gründerne i Futurehome.

Publisert

I 2013 startet tre unge menn opp teknologiselskapet Futurehome opp i Stavanger. Erik Stokkeland, Sigbjørn Groven, Odd Eivind Evensen og Bjarne Handeland ville satse på trådløse smarthjem-løsninger, og startet en storstilt kronerulling.

I 2014 fikk de inn 200.000 dollar gjennom crowdfounding (folkefinansiering), og neste år hentet de inn ti millioner kroner fra investorer, styremedlemmer, ansatte og gründerne selv. Med seg på eiersiden fikk de oljegründer Ståle Kyllingstad, som er konsernsjef i IKM-gruppen.

Fra fire til 18 ansatte

De startet med fire ansatte, og på knappe fem år har de økt til 18. Nå har telegiganten Get TDC fått øynene opp for tingenes internett (IoT), og kjøper opp 51 prosent av Futurehome.

Get TDC leverer teknologi- og teletjenester til over én million nordmenn.

– Vi har de siste to årene evaluert en rekke teknologiplattformer og selskaper i inn- og utland for å finne den beste plattformen for framtidens smarthus og IoT-satsing. Det er gøy at det er et norsk gründerselskap som kom best ut, sier direktør i GET TDC, Gunnar Evensen, i en melding.

– Utfordrende å beholde velferdstilbudet

IoT og smart-teknologi er spådd en sterk vekst i årene som kommer.

– Samfunnet står overfor store endringer for å nå målet om en mer bærekraftig utvikling, og for å opprettholde velferds- og tjenestetilbudet når befolkningen blir eldre. Vi ønsker å bidra med løsninger gjennom innovativ bruk av teknologi, og kjøpet av Futurehome er et av skrittene på denne reisen, uttaler Evensen i meldingen.

Administrerende direktør i Futurehome sier at selskapet synes det er stor stas å ta utviklingen videre sammen med Get TDC. Han legger til at Futurehome vil fortsette som en selvstendig enhet etter oppkjøpet.

I 2017 gikk selskapet sammen med Førde-bedriften Tibber for å utvikle smart strømstyring.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail