Svein Torgersen. Foto: Ola Myrset.

Forus-bedrift kjøper opp IT-konsulenter

Cegal vokser og varsler nye oppkjøp.

Publisert

IT-selskapet Cegal, som har spesialisert seg på kunder i oljebransjen, har kjøpt opp konsulentselskapet Avito Consulting.

– I løpet av 2018 har vi sett flere store konsolideringer av aktører i olje og gass-industrien i tillegg til flere store transaksjoner av eierandeler som for eksempel Okea sin avtale med Norske Shell. Med digitaliseringsreisen som olje- og gassindustrien har startet, er disse prosessene tett knyttet til leveranser fra selskaper som Avito Consulting og Cegal. Det er en perfekt sammenslåing for bli en enda større aktør inn i disse prosjektene, uttaler konsernsjef Svein Torgersen i en melding.

Vil kjøpe mer

Avito Consulting har om lag 30 ansatte.

Ifølge Torgersen omsetter Avito Consulting i år for i underkant av 50 millioner kroner, men det er ventet nær en dobling i 2019.

– Cegal opplever også stor organisk vekst i disse dager i tillegg til å vokse ytterligere gjennom dette oppkjøpet. Vi har også andre oppkjøpskandidater i kikkerten. Både nasjonalt og internasjonalt, sier Torgersen til Sysla.

Rask vekst

Han ønsker ikke å oppgi hva Cegal betaler for Avito Consulting.

Forus-bedriften Cegal leverer IT-teknologi til olje- og gassbransjen. Selskapet omsatte i fjor for 530 millioner kroner og fikk et marginalt overskudd etter to år med røde tall.

For et år siden jobbet 260 personer der, men i dag er antallet 365 – inkludert 65 innleide.

Har du fått med deg den siste episoden av podkasten Det vi lever av?

Lenge har batteri blitt heiet fram som en av løsningene på klimakrisen. Men stadig flere trekker fram hydrogen som et alternativ. Burde vi satse hardere på hydrogen som energibærer?

Del på
facebooktwitterlinkedinemail