Tillitsvalgte i Industri Energi kan opplyse til Aftenbladet at Statoil likevel ikke vil kutte kaffen til offshorearbeiderne som venter i helikopterterminalen.

For to uker siden skrev Aftenbladet at Statoil vurderte å kutte kaffeserveringen for å spare 3,3 millioner kroner årlig.

Statoil-ledelsen nøler med å bekrefte at de snur i kaffesaken.

– Vi serverer kaffe inntil noe annet er bestemt, sier Jannik Lindbæk, informasjonsdirektør i Statoil.

– Vi har en dialog i selskapet om hvor vi kan styrke konkurransekraften og den dialogen fortsetter – der inngår ulike tiltak, sier Lindbæk.

Onsdag arrangerte Statoil sin Statoil Day i Stavanger konserthus, og ordfører Christine Sagen Helgø slo en spøk fra scenen om at kaffen var gratis i dag.

Helge Lund svarte ikke direkte på kaffespørsmålet, men klarte å smile av ordførerns spøk.

Skal kutte milliarder

I begynnelsen av februar varslet Statoil store kutt i drift og investeringer. Over 30 milliarder kroner skal spares fram til 2016, deretter 8 milliarder årlig.

Den første kostnaden Statoil-ledelsen ville kutte var gratis-kaffen til offshoreansatte som venter i Helikopterterminalen før de reiser offshore til oljeinsatallasjonene.

Her ville Statoil spare 3,3 millioner kroner årlig.

Samtidig ble det kjent at Statoil vil kutte i varmmaten i kantinene sine. I stedet for to varmretter daglig, skal det nå bli bare én.