SNAPPET

PGS nærmer seg salg av Ramform Sterling

90 millioner dollar er verdien av seismikkskipet Ramform Sterling, anslår SEB-analytiker Terje Fatnes. I så fall vil Petroleum Geoservices (PGS) kunne redusere gjelden sin kraftig, hvis salget til Japan Oil (JOGMEC) går igjennom. (Finansavisen)

Fearnley spår høyere rater i tankmarkedet

Fearnley Securities og shipping-analytiker Peder Nicolai Jarlsby har et positivt syn på tankmarkedet og på Hunter Group. Selskapet har foreløpig ikke tatt levering av et eneste skip, men går likevel i pluss. (Finansavisen)

Frykter ikke oljeprisfallet

Danske Bank mener at de som har lånt penger til norske oljeselskaper kan ta oljeprisfallet med knusende ro. Grunnen er at oljeselskapene er mer effektive og lavere belånet enn før. (Finansavisen)

 

Norsk laks unngår globale handelskonflikter

Eksporten av norsk fisk har økt med ti prosent de første ti månedene av året. SSB-tallene Finansavisen har kikket på viser ingen effekt av de globale handelskonfliktene som har preget året. (Finansavisen)

Sjekker oppdrettslaks for oljesøl fra fregatten

Havforskingsinstituttet har startet prøvetaking av 100 matfisk fra seks oppdrettsanlegg nord og øst for stedet hvor KNM Helge Ingstad ligger. Det har lekket drivstoff ut fra fregatten. (NRK)

Nytt underskudd for Awilco LNG

I et brennhet LNG-marked fortsetter Awilco LNG å tape penger. De gikk 4,8 millioner dollar i minus i tredje kvartal, mot minus 6,8 millioner dollar i samme periode i fjor. (Finansavisen)

Helge Ingstad seilte uten AIS

Kystverket bekrefter at KNM «Helge Ingstad» seilte uten AIS-signal. (VG)

Tar avstand fra hets

Sjefen for Sjøforsvaret tar sterkt avstand fra harselering med «kvinner ved roret» etter ulykken. (BT)

Tjente nær 130 millioner på én dag

Stolt-Nielsen tjente nær 130 millioner på én dag på det nye rederiet Avenir LNG, som skal operere i markedet for småskala LNG-frakt. (Hegnar)

EAM Solar snudde minus til pluss

EAM Solar melder om et resultat etter skatt på 0,30 millioner euro i 3. kvartal 2018, mot minus 7,65 millioner euro i samme periode året før. (Hegnar)

Stor fangst av ukjent torsk ved Jan Mayen

Fiskebåten «Loran» fra Godøya tok sjansen på fiske ved Jan Mayen og fant det som kan være en ny torskebestand. (Sunnmørsposten)

Ocean Rig: Høyeste riggetterspørselen siden 2013

Pengene renner ut av Ocean Rig som snart blir en del av Transocean. Heldigvis renner det også inn noen kontrakter til selskapet, som melder om den høyeste riggetterspørselen siden 2013. (Hegnar)