SNAPPET

Mongstad evakuert

Mongstad er evakuert på grunn av en lekkasje. Det skal være et bensin- og oljeprodukt som er lekket  ut, og det er ikke meldt om personskade, skriver BT.

Har investert 436 millioner kroner på Karmøy

Denne uken åpner en ny produksjonslinje ved BioMars fabrikk på Karmøy. Den nye linjen har en årlig kapasitet på 140 000 tonn fiskefôr og øker kapasiteten på Karmøyfabrikken med 70 prosent, skriver iLaks.

Elbilladere ble pengesluk

Investorene har skutt inn 155 millioner kroner i ladeselskapet Zaptec. I fjor svidde bedriften av 42 av dem, skriver Finansavisen.

Ingen vil ha Seadrill

Seadrill og selskapets rådgivere har forgjeves forsøkt å finne kjøpere til riggkjempen. Over 100 potensielle investorer er kontaktet. Ingen av konkurrentene er interessert, skriver Finansavisen.

Verdens største oljeprodusent skal på børs

I et intervju med CNBC sier administrerende direktør Amin Nasser i Saudi Aramco at det statlige oljeselskapets planlagte børsnotering i andre halvdel av 2018 er i rute, skriver DN.

Ga feil tall om Goliat

I forrige uke sa olje- og energiminister Terje Søviknes at Goliat-feltets inntekter ville overstige investeringskostnaden i løpet av 2019/2020. Nå retter han dette til 2022, skriver Petro.no.

Vurderer ny havvind-utbygging

Svenske Vattenfall vurderer å bygge en 320 MW havvindpark i den svenske delen av Kriegers Flak i Østersjøen. Årsaken er at lavere kostnader kan gjøre et slikt prosjekt lønnsomt tidlig på 2020-tallet, skriver Montel.

Russisk oppdretter kjøper norsk selskap

Russian Aquaculture kjøper Olden Oppdrettsanlegg, og med det sitt andre smoltanlegg i Norge. Russisan Aquaculture, som er Russlands største lakseoppdretter, forventer å motta den første forsendelsen av smolt fra anlegget i 2018, skriver iLaks.

Ny bitcoin-rekord

20. oktober nådde bitcoin, den mest etablerte kryptovalutaen i omløp, en ny milepæl. For første gang passerte verdien på én bitcoin 6000 amerikanske dollar, 47 900 kroner i mandagens kurs. Milepælen innebærer at verdien har økt med 500 prosent siden inngangen på 2017, melder Bloomberg Technology.

Antall kjempeskip dobles

Nesten 90 prosent av flåten på containerrutene mellom Asia og Europa vil være i megaklassen i 2020. Seaintel-analyser viser at det er nesten en fordobling av skip på over 14.000 TEU, i forhold til i dag, skriver Shippingwatch.

Satser på vind og sol

Vindmøller og solcellepaneler skal gjøre Asko nær selvforsynt med ren energi. Grossisten stiller lavere avkastningskrav til miljø-investeringer, og synes det er overraskende at ikke flere satser på solenergi, skriver Finansavisen.

Sørlandsrederi bygger nytt i Kina

Mosvold Shipping har bestilt to store bulkfartøy på 180.000 dwt hver på det kinesiske verftet Yiangzijiang, skriver Splash