SNAPPET

Seismikk-kule for Rieber

GC Riebers investering i Shearwater har kastet godt av seg. I fjor ble verdiene skrevet opp med 310 millioner. (Finansavisen) 

Okea på børs

Tirsdag kunne Okea-sjef Eirik Haugane omsider ringe med bjellen for å markere at oljeselskapet var notert på Oslo børs. (DN)

Millionsuksess for Sinkaberg-Hansen

Oppdrettskonsernet Sinkaberg-Hansen fikk et resultat før skatt på 482 millioner i 2018 – opp 254 millioner fra året før som tilsvarer en økning på 89,3 prosent. (DN)

Tilkjent erstatning på 22,5 millioner

Styreleder og et styremedlem i Framnessmolt er sammen med selskapet dømt til å betale 22,5 millioner kroner til Ballangen Sjøfarm for å ha brutt en leveringsavtale på smolt. (iLaks)

Digitaliserer for å håndtere oppdragsveksten

Ingeniørselskapet Apply Sørco har opplevd fullstendig væromslag i offshoremarkedet. Nå går selskapet heldigitalt for å ta enda flere oppdrag enn i dag. (Finansavisen)

Østensjø i minus

Offshorerederiet gikk i fjor i minus for andre gang på 15 år. Hovedårsaken var manglende oppdrag for boligskipet “Edda Fides”. Resultatet før skatt ble minus 299,4 millioner kroner. (Finansavisen)

Baltic Dry faller – blandet for tørrlastaksjene

Baltic Dry-indeksen er ned 1,8 prosent til 1.105 poeng, ifølge The Baltic Exchange via Infront TDN Direkt tirsdag. (E24)

Fortsatt store algeproblemer i nord

Ellingsen Seafood satte ut smolt onsdag. Nå er 188.000 fisk allerede tapt på grunn av alger: – Fisken startet å dø omtrent momentant, forteller Skrova-oppdretteren til iLaks.

Kjøper seg opp i oljefunn

PGNiG Upstream Norway kjøper 22,2 prosent av King Lear-funnet av Total. Aker BP overtok nylig Equinor sin andel på 77,8 prosent, samt operatørskapet, i King Lear som er et gass- og kondensat- funn fra 1999. (Petro)

Kommuner får ikke vetorett mot vindmøller

Stortingsflertallet vil ikke gi kommunene rett til å sette ned foten for vindmølleanlegg, slik MDG og Senterpartiet ønsker. De fire regjeringspartiene og Arbeiderpartiet sier nei. (Stavanger Aftenblad)

Vekstfrykt tynger oljen – får støtte av kuttsignaler

Oljeprisen (brent spot) er tirsdag morgen opp 0,13 prosent til 60,95 dollar fatet. Det er omtrent uendret fra samme tid mandag. (E24)

Kontrakt for Polarcus i Amerika

Seismikkselskapet Polarcus er blitt tildelt en kontrakt for et “wide-azimuth”-prosjekt i Amerika. Skipene “Polarcus Naila” og “Polarcus Adira” vil gjøre innhentingen. (DN)