SNAPPET

Milepæl for havvindpark

Havvindparken Arkona i den tyske delen av Østersjøen har levert den første elektrisiteten til det tyske strømnettet. Prosjektet  drives av E.ON i samarbeid med Equinor. Når vindparken er ferdig kan den levere kraft til om lag 400.000 tyske husholdninger. (Equinor)

Tar gevinst i Add Novatech

Oljekonsulentselskapet Add Energy kvitter seg med programvareenheten Add Novatech. Kjøper er kanadiske Constellation Software. (Finansavisen)

Tar gevinst i Add Novatech

Oljekonsulentselskapet Add Energy kvitter seg med programvareenheten Add Novatech. Kjøper er kanadiske Constellation Software. (Finansavisen)

Fraktmarkedet skal ytterligere opp

Markedet for store LPG-skip har styrket seg kraftig i løpet av den seneste uken. Christian Andersen i Avance Gas er ikke i tvil. – Fraktmarkedet skal ytterligere opp. (Finansavisen)

Har ikke vokst siden 2015

Skipsdørprodusenten Baggerød i Horten har hatt fallende omsetning etter et eierskifte for tre og et halvt år siden. (Finansavisen)

Oljeprisen over 80 dollar

Oljeprisen fortsetter å stige, og med oppgangen mandag morgen rundet prisen på nordsjøolje, Brent, 80 dollar fatet, og dermed det høyeste siden Oljesmellen høsten 2014. Prisen vaker nå rundt dette nivået. (DN)

750.000 laks døde på noen timer hos Bakkafrost

Oppdrettsselskapet Bakkafrost melder at rundt 750.000 oppdrettslaks med en snittvekt på en halv kilo døde på et par timer på torsdag ved selskapets Kolbanagjógv-anlegg. (DN)

Kraftbransjen får milliardinntekt

Kraftbransjen tjener i år opptil to milliarder på å selge garantier på fornybar kraft, viser en fersk rapport. Nå vurderer regjeringen endringer i den omstridte ordningen. (E24)

Lusesituasjonen den verste på fire år

Ikkje sidan desember 2014 har det vore fleire lokalitetar over lusegrensa i Sogn og Fjordane enn i veke 37 (10.-16. september). Også i flere andre deler av landet har oppdretterne store problemer med lakselus. (iLaks)

Vurderer salg av Aibel

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg har eierne av oljeserviceselskapet engasjert investeringsbanken Morgan Stanley til å bistå med et planlagt salg som verdsetter selskapet til 500 millioner dollar. (Finansavisen)

Trengte penger til Shearwater-emisjonen

Rasmussen­­gruppen fikk over 600 millioner kroner for sine aksjer i Borr Drilling, og skal bruke dem på emisjonen i seismikkselskapet Shearwater. (Finansavisen)

Oljeprisen stiger – nærmer seg 80 dollar fatet

Stigningen kommer etter at amerikanske oljelagertall på onsdag viste et mindre enn ventet fall, samtidig som det er tegn til at Opec ikke kommer til å øke produksjonen for å kompensere for synkende leveranser fra Iran. Det skriver Reuters. (E24)