SNAPPET

Transocean skraper to rigger

Både Transocean Searcher og Transocean Prospect blir solgt til skraping, skriver Petro.no. Den første riggen har vært i kaldt opplag på CCB de siste to årene, og klargjøres nå for avreise.

Knallresultat for Tombre

Tombre fiskeanlegg gikk fra 35,3 millioner kroner i 2015 før skatt, til 140,3 millioner kroner i 2016. Dermed økte resultatet med nær 300 prosent, skriver iLaks.

Batteri-etterspørselen øker

Global produksjon av litium må trolig dobles i løpet av det neste tiåret for å møte etterspørselen nå som behovet for gode batterier har økt, skriver E24.

 

Knuser USA på fornybar energi

Mer enn 2,5 millioner mennesker jobber i solenergisektoren i Kina, sammenlignet med 260.000 i USA, ifølge en rapport fra International Renewable Energy Agency, skriver E24.

Stopper salg av forurensende biler

Som en del av britiske regjeringens strategi om å redusere luftforurensning, skal den britiske regjeringen nå stoppe salget av bensin- og dieseldrevne biler, skriver den britiske avisen The Guardian. Det skal skje innen 2040, skriver DN.

Venter rekordproduksjon i USA

Amerikanske oljeprodusenter prøver nye teknikker for å maksimere produksjonen. Det kan gi rekordstore mengder råolje fra USA i 2018, skriver DN.

Melder om rekordeksport av gass

Gasseksporten fra Norge ligger an til å bli rekordhøy i år, melder Bloomberg. Det skriver Finansavisen.

Fra reker til helsekost

Etter en fantastisk vekst og rekordresultater i 2015, gikk Stella Polaris på en kraftig smell i 2016. Torskekutt og et nytt kosttilskudd kan bli redningen for selskapet, skriver Finansavisen.

Får Klaveness som ny gasspartner

Skipsreder Trygve Seglem får Klaveness Marine Holding inn som medeier i en ny, stor gasstanker som skal frakte LNG for det spanske energiselskapet Endesa, skriver Finansavisen.

Underskudd for Østensjø

Skipsreder Johannes Østensjø (73) har tjent seg søkkrik på taubåter og serviceskip, skriver Finansavisen. I fjor seilte det imidlertid 450 millioner ut av skipene hans.

Godt år for serviceselskap

Kyst.no skriver at Folden Akva gjorde det godt i 2016. Selskapet hadde et driftsresultat på tre millioner kroner, som er en solid økning fra resultatet på omlag 300.000 kroner året før.

Satser på solsykler

Møller-familien, som står bak bilimportøren MøllerGruppen, lanserer et nytt, solbasert, elsykkelkonsept. Oslo blir dermed første hovedstad i Europa som tilbyr innbyggere og turister elsykler ladet med solenergi, skriver hegnar.no.