SNAPPET

Statkraft vil ha sol på vann

– Solenergi på vann kan bli stort, sier Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen. Nå skal selskapet bygge sitt første anlegg i Albania. (Finansavisen)

Børsboom for laks på land

Atlantic Sapphire fortsetter sin eventyrlige himmelferd på Oslo Børs. I går var aksjen handlet til 86 kroner – nesten de dobbelte av kursen i september i fjord. (Finansavisen)

Mener sikkerhetskulturen er god nok.

Tidligere denne uken kom Riksrevisjonen med flengende kritikk av Petroleumstilsynet. Rederiforbundet mener at norsk sokkel er verdensledende innenfor helse, miljø og sikkerhet. (Finansavisen) 

Lover tredobling av produksjon

Aker BP lover tredobling av produksjonen og utbyttefest, og toppsjef Karl Johnny Hersvik kjører frem en stadig med ungdommelig toppledelse. (DN)

Fikser rør for Aramco

Subsea 7 har i et konsortium med Larsen & Toubro-datterselskapet L&T Hydrocarbon Engineering (LTHE) vunnet et oppdrag for oljegiganten Saudi Aramco, fremgår det av en melding fra LTHE. (Finansavisen)

Brexit-fare for norsk laks

– For norsk sjømatnæring vil en «hard» Brexit være det verst tenkelige resultatet, sier Hans Frode Kielland Asmyhr, Sjømatrådets ­fiskeriutsending i Storbritannia. (Finansavisen)

Tror på sterkt marked tross lagerkorreksjon

Spotratene for de nyesteLNG-tankskipene har på kort tid rast fra 200.000 til i underkantav 80.000 dollar dagen. (Finansavisen)

Stor oljeoptimisme

Det er stor optimisme blant deltagerne på Sandefjord-konferansen. Aker BP-sjefen hinter om at store planer er i anmarsj. (Finansavisen)

– Sikkerhetsnivået på norsk sokkel skal være det beste

Selv om Riksrevisjonen slakter Petroleumstilsynets arbeid, mener LO, Tekna og Industri Energi at utviklingen i det siste har gått i riktig retning. (E24)

Oljeprisen på stigende front – snuser på 61 dollar

Nordsjøolje stiger 0,23 prosent til 60,74 dollar per fat onsdag morgen. Også i løpet av tirsdag steg prisen, som nå ligger godt over en dollar høyere enn den gjorde tirsdag morgen. (E24)

Spania tatt for subsidier til verft i fjor. Nå er de i gang igjen.

Det mener Norsk Industri. Reder Per Sævik i Havila sier det er underlig at EU godtar ordningen han selv benytter seg av. (TU)

Hagland inni Aberdeen

R.G. Hagland utvider meglervirksomheten med et brohode i Aberdeen. (Finansavisen)