SNAPPET

Statoil står for 0,25 prosent

Statoils produkter står for 0,25 prosent av global oppvarming fra 1880, ifølge en fersk studie. Men Norges oljegigant havner langt ned på «versting»-listen, skriver E24. Studien er publisert i tidsskriftet Climatic Change.

45 nordkoreanske arbeidere bygget dansk skip

Det danske forsvarsskipet Lauge Koch ble bygget ved hjelp av nordkoreanske slavearbeidere, skriver TU. Det danske Forsvaret vil ikke avvise påstandene.

Viking Supply Ships trenger mer penger

Offshorerederiet er i brudd med lånebetingelser, og ser seg nødt til å hente penger. For å få til kapitalinnsprøytingen foreslår styret å hente inn 120 millioner svenske kroner i en rettet emisjon, skriver Hegnar.

I gang med gassproduksjon

BP har startet opp produksjonen ved det gigantiske Khazzan-feltet. Oppstarten er BPs største i 2017, og var i utgangspunktet ventet å være klar til nærmere nyttår, skriver E24.

Ny kontrakt til Nel

Nel har mottatt ordre på hydrogenproduksjon til 65 mill. Ordren går ut på et anlegg i California som vil produsere opp til 900 kg hydrogen per dag, men som samtidig vil være fyllestasjon, skriver E24.

ABB kjøper GE-enhet

Sveitsiske ABB overtar Industrial Solutions-enheten til General Electrics. Prisen er 2,6 milliarder dollar (20,2 milliarder norske kroner), skriver E24. Målet er å styrke seg innen elektrifisering og komme tettere på Nord-Amerika-markedet.

Mener svaret er digitalisering

Det er digitalisering som vil drive oppdrett fremover. Dagens bransje stanger hodet i veggen, mener senioranalytiker Dag Sletmo i DNB. Han mener digitalisering vil gi bedre miljøkontrol, som vil gi bedre vekst, skriver Finansavisen.

Beste tørrlastmarked på tre år

Capesizeratene steg i forrige uke for første gang siden høsten 2014 til et ukegjennomsnitt på over 20.000 dollar dagen. Snittraten var på 21.300 dollar dagen, skriver Finansavisen.

Hadde ikke råd til bonus

Skipsmeglerhuset Lorentzen & Stemoco mener det ikke hadde råd til å betale ut bonus til ansatte. En tidligere avdelingsleder saksøker nå selskapet for urimelig og diskriminerende oppførsel, skriver DN.

Beskyldninger om vanstyre

Styret, toppleder og tidligere finansdirektører i Oceanteam anklager hverandre for vanstyre. Gjelden i offshoreselskapet prises nå til konkursbetingelser. Nå er ny finansdirektør på plass, etter at selskapet har vært uten siden august, skriver DN.

Mangedoblet inntektene

 Norske Xeneta, som leverer programvare for prissammenligning til shippingindustrien, hadde i fjor inntekter på 11,1 millioner kroner, opp fra 2,1 millioner kroner i 2015, skriver E24.

Testsenter for strømteknologi

I Farsund er det nå etablert et internasjonalt testsenter for ny strømteknologi. Målet er å få selskaper til å utvikle strømteknologi ved bruk av små seilfly. Det nystartede selskapet Lista AWE Center AS står bak, skriver NRK.