Dagens nyhetsbrev

Helge Sverre Eide, gründer og markedssjef i teknologiselskapet Blue Logic opplever at små teknologiselskaper blir sett på som en trussel mot de store selskapenes egenutviklede produkter.

Nettopp derfor var han en av de fremmøtte som for en uke siden reiste seg og tok ordet på Statoils leverandørmøte. Han ville vite hvorfor det er så vanskelig å komme i kontakt med de rette folkene som kan se på teknologiutvikling hos de små selskapene.

Eide har i mange år fremsnakket standardisering. Også Statoil er opptatt av dette.

Leverandørportalen ble opprettet i oktober i fjor. Selskapet har fått 1380 henvendelser på et år – men bare 12 prosent norske, skrev DN i forrige uke.

Få også med deg:

  • Nå er det skjebnedager for Seadrill og North Atlantic Drilling.
  • Kinas etterspørsel etter stål har trukket ratene i tørrlast i været den siste uken, skriver Shippingwatch.
  • I løpet av helga har den gigantiske havmerden «Ocean Farm 1» blitt løftet av frakteskipet og flyter nå for første gang på egenhånd i norske farvann, skriver Hitra-Frøya.
  • Det HitecVision-eide Verus Petroleum signerte mandag ettermiddag en avtale om kjøp av 34 prosent av oljefeltet Wytch Farm for 1,6 milliarder kroner. Frem til 2021 skal det kjøpes oljeandeler for ti milliarder kroner, skriver DN.
  • Det bergensbaserte såkornfondet Sarsia Seed er i gang med sitt andre fond. Første nyinvestering ble gjort i strømteknologi, skriver Finansavisen.
  • Head Energy får to offshore vind-jobber for Vattenfall.
  • Et halvt år etter Statoil besluttet å forlenge Veslefrikk-feltet levetid med to år, er investeringer godkjent for å holde feltet i gang i ytterligere fem år, til 2025, skriver Petro.

Sparer på kortere havnebesøk

Odfjell brukte data fra 22.000 historiske havneanløp for å tjene penger på kjappere havnebesøk. Nå skal rederiet ta teknologibruken videre.

Etter flere beintøffe år i kjemikalietankmarkedet har rederiet snudd hver stein for å spare utgifter. I fjor sparket Odfjell i gang prosjekt «Moneyball» for å finne andre måter å få pengene til å rulle inn.

Rederiet utforsker bruk av digitale verktøy og har utviklet egne digitale løsninger som endrer den operasjonelle driften.