Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet onsdag ettermiddag.

54 år gamle Kimmo Rahkamo er av styret utnevnt som ny administrerende direktør. Osmundsen vil bli sittende i stillingen i en overgangsperiode, frem til 15. mai – kun få uker før selskapets nye bunkringsskip skal sjøsettes.

Styrets valg

– Avgjørelsen er tatt av styret, men vi ønsker ikke å kommentere hvordan prosessen har pågått, sier vice VD for kommunikasjon i Gasum, som eier deler av Skangas, Olga Väisänen.

Med det er det slutt for Osmundsen, som har ledet selskapet de siste fire og et halvt årene.

Ute for godt

– Skangas går over i en ny fase. Etter å ha gjort store steg innenfor LNG-sektoren og -markedet i Norden, er det nå tid for ytterligere vekst. Kimmo vil lede denne, sier Väisänen til Sysla.

Osmundsen, som er selskapets andre administrerende direktør siden oppstarten i 2007, vil ikke få noen videre rolle i Skangas.

Fakta

SKANGAS

  • Grunnlagt i 2007
  • Finske Gasum (51 %) og norske Lyse (49 %) er eiere
  • Eier LNG-anlegget i Risavika som har en årlig produksjonskapasitet på 300.000 tonn flytende naturgass
  • Har også LNG-terminaler i Fredrikstad, Lysekil i Sverige og Pori i Finland

– Osmundsen forlater selskapet for godt, bekrefter Väisänen.

Rahkamo tar over lederstillingen i Skangas etter å ha jobbet som administrerende direktør i Fenniarail siden 2010. 54-åringen har tilbrakt store deler av karrieren i lederstillinger i olje- og gassindustrien, blant annet som Executive Vice President i Neste Oil.

– Ingen konkrete planer

– Jeg og styret har blitt enige om at jeg fratrer min stilling som administrerende direktør 15. mai. Selskapet har oppnådd noen viktige strategiske milepæler og er forberedt på videre vekst, spesielt i Finland og Sverige. Så det føles riktig å forlate stillingen. Dette er et finsk-eid selskap, og nå vil en finsk leder komme inn. Det tror jeg er en god avgjørelse. Og jeg har svært god tro på LNG markedet både innenfor prosessindustri og skipsfart, sier Osmundsen.

Han forteller at det har vært noen krevende, men svært spennende og lærerike år i Skangas. Hva han skal gjøre videre, er uvisst.

– Jeg har ingen konkrete planer for tiden fremover. Nå skal jeg først avslutte på en god måte i Skangas, og så får vi se hva som skjer videre. Det er ikke en avgjørelse jeg har tenkt på lenge, og jeg går heller ikke rett over i noen ny jobb, sier Osmundsen.

Informert onsdag

Ifølge opplysninger Sysla har fått, ble også de ansatte i selskapet informert om lederbyttet onsdag, kort tid før pressemeldingen gikk ut.

Väisänen bekrefter opplysningen overfor Sysla, og forteller samtidig at avgjørelsen ikke vil få noen konsekvenser for selskapets videre planer.

– Avgjørelsen vil ikke forsinke noe som helst, sier Väisänen.

– Gjorde en god jobb

Tillitsvalgt i Skangas, Frode A. Sirevåg, sier til Sysla at heller ikke han var kjent med planene om byttet i ledelsen før nyheten kom onsdag. Selv har han ingen formening om hvorfor skiftet skjer nå.

– Jeg hadde ingen formening om at han skulle byttes ut. Jeg har heller ikke hatt inntrykk av at han har gjort noen dårlig jobb, heller tvert imot, sier Sirevåg.

Han legger til at det så langt ikke har kommet store reaksjoner blant de ansatte i selskapet.