Com4 inngår 4G roamingavtale med Tampnet.

–Tampnet er en strategisk viktig partner for oss, da de er verdensledende innen høyhastighetskommunikasjon offshore, med et solid nettverk basert på undersjøisk fiber, sier Stein André Larner, administrerende direktør i Com4.

Tingenes internett

Når Com4 nå skal levere mobil datakommunikasjon over 4G-nettet i Nordsjøen, kan de tilby de samme tjenestene for tingenes internett til sjøs som på land.

-Med lavere oljepriser må oljeselskapene effektivisere for å kunne drive lønnsomt. Oljeselskapene er derfor i full gang med å digitalisere prosesser og verdikjeder. Internet of things (IoT) er en sentral del av oljeselskapenes digitaliseringsagenda.

Eksempler på bruk av IoT innenfor offshore er mobil datakommunikasjon til både maskiner og ulike former for sensorer som blant annet kan måle trykk, bevegelse, temperatur og fuktighet.

GPS og videooverføring

Nedetid for en oljeplattform betyr tapt inntekt.

Et annet eksempel på teknologibruken er at rask sporing av reservedeler ved hjelp av GPS og mobil datakommunikasjon kan redusere nedetiden. I tillegg kan lokale ingeniører på oljeplattformene utstyres med HD-kamera på hjelmen som trådløst sender live video til eksperter som sitter et annet sted i verden.

Arbeidet kan utføres med lokale ressurser men med samme kompetanse som tidligere.

– Tampnet har gjort store investeringer for å bygge verdens beste og største offshore 4G nettverk. Dette nettverket er basert på vår undersjøiske fiber-infrastruktur, som knytter plattformene til land i en robust ringstruktur. Oljeselskaper, serviceselskaper og produsenter av maskiner og sensorer kan gjennom LTE teknologien få samlet inn store mengder data, som igjen vil danne grunnlag for viktige beslutninger for å øke sikkerheten, og for å kunne øke effektiviteten innen boring og produksjon, sier Tampnet-sjef Per Helge Svensson i samme pressemelding.