Hvis du foretrekker å se intervjuet fremfor å høre det, kan du se videoen her.

Han bestilte kake og ante fred og ingen fare. Så smalt det.

Ola Beinnes Fosse trodde han hadde vært med på å lande en god avtale for Rem. Noen uker senere var rederiet historie.

Dette er ett av de siste intervjuene med Rem-sjef Ola Beinnes Fosse, før han overga roret i Fosnavåg-rederiet til konkurrenten Solstad.

Fosse tar deg med på innsiden av prosessen, og forteller hvordan ledelsen i Rem opplevde de dramatiske ukene i fjor sommer, som endte med at Rem-skipene nå døpes om med Solstad-navn.

Du får også høre hvorfor GC Rieber Shipping-sjef Irene Waage Basili har holdt seg unna obligasjonsgjeld, og DOF-sjef Mons Aase forteller hvorfor han føler seg sikker på at vi vil få flere runder med restruktureringer i offshore-rederiene.

Podcasten er spilt inn under Sysla Live: Rigg og rederi – fra opplag til oppdrag. Live-arrangementet fant sted 30. november, på Hotel Terminus i Bergen.

Hvis du trykker play på denne, er du i godt selskap. Sysla Shipping-podcasten rundet nettopp 55.000 avspillinger, det synes vi er stor stas!

Hvis du vil ha tips til hvordan du kan få med deg podcastene med en gang vi legger dem ut, har vi laget noen tips du kan lese nederst i saken.

Her kan du høre alle de tidligere episodene:

Basili3Sysla Shipping 9: – Høsten 2015 tviholdt vi i alt som kunne holde dette intakt

GC Rieber Shipping-sjef Irene Waage Basili forteller hvordan det opplevdes å få alle fire seismikkskipene i fanget, i tidenes verste marked.

Åge Remøy

Sysla Shipping 8: – Jeg vil bygge opp igjen det jeg har tapt

I denne episoden av Sysla Shipping forteller Åge Remøy hvordan han har opplevd de siste månedene, og hvordan han med islendingen Thorsteinn Mar Baldvinsson og den svenske investoren Magnus Roth på lag har tenkt å reise kjerringa etter at han mistet grepet om Rem Offshore:

Njaal_Saevik-cropSysla Shipping 7: – Det verste har vært å si opp folk

I denne podcasten forteller administrerende direktør Njål Sævik i Havila hvordan han har opplevd det meste krevende året han har hatt i sjefsstolen noensinne.

PedersenmontSysla Shipping 6: – Skraping blir redningen for rigg, men ikke for rederiene

Det er for lite kostbart å ha offshore-skip i opplag til at vi vil se skraping på et nivå som kan bedre markedet, mener Kristoffer Pedersen i Nordea Markets.

FigenmontSysla Shipping 5: – Gjeldsforhandlinger er mer psykologi enn regneark

Hør hva Aage Figenschou, eneleder for det som er igjen av World Wide Supply, og analysesjef Pål Ringholm i Swedbank mener, når vi tar et tilbakeblikk på seks skjebnesvangre måneder som har alt å si for hvordan norske offshore service-rederier vil se ut i fremtiden.

Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund mener leverandørindustrien har tatt belastningen for en betydelig del av kostnadsreduksjonen i Statoil, og ber staten som største eier ta grep. Les også svaret fra Statoil her.

PArley Augustsson fotoEpisode 3: – Jeg har ikke ligget våken en eneste natt på grunn av 1985
Han bygde opp Norges største offshore-rederi, og kjørte det dundrende konkurs. Hør Parley Augustsson (78) fortelle historien om Balder (klikk under for å spille av her, Itunes-lenke her)

Johan RokstadEpisode 2: – Oljeselskapene bruker samme taktikk i dag som i ’86
Østensjø Rederi kom seg gjennom krisen på 80-tallet ved å godta taps-kontrakter med Shell. Eidesvik måtte legge hele flåten sin i opplag (hør under eller klikk her for å høre i Itunes)


WidingmontEpisode 1: – I løpet av få måneder rykker de inn med store pengesekker

Utlendingene er svært sultne på norsk offshore-tonnasje, sier Tor Allen Widing i Fearnley Offshore Supply (hør under eller klikk her for å høre i Itunes).

For å få med deg de neste podcastene med en gang vi legger dem ut, abonnerer du på kanalen “Sysla Shipping”.

Hvis du bruker Itunes, kan du gjøre det ved å klikke på denne lenken og klikke “Abonner”.

Innspill, tips eller tilbakemeldinger? Vi setter stor pris på om du sender en e-post til redaksjonen@sysla.no.

Slik hører du podcastene våre

  • Først: Hvis det passer bedre å høre disse podcastene senere, kan du sende en påminner til deg selv via e-post.
  • Hvis du havnet her via Facebook, kan du lagre denne siden ved å klikke på det grå symbolet nederst på skjermen (illustrasjon her).
  • Du kan høre podcastene direkte fra denne nettsiden, ved å klikke på Play-symbolene i de røde boksene med Sysla Shipping-logo under.
  • Det enkleste, er imidlertid å søke opp podcast-kanalen “Sysla Shipping”. Det kan du gjøre i google eller din foretrukne podcast-klient.
  • Hvis du vil høre den i Itunes, kan du klikke her. Lenken fungerer også hvis du bruker Apple sin podcast-avspiller på mobil eller Ipad.
  • Det enkleste du kan gjøre nå, er å abonnere på kanalen. Da havner også alle de fremtidige episodene automatisk i avspilleren din, og du får beskjed om det når det kommer nye episoder.
  • Du finner også alle episodene på nettsiden vår hos Acast, ved å klikke her.