– Grunnen til at vi gjorde det var at mange hadde mistet litt motet. Derfor ville vi finne på noe som kan få til noe som kan få positiviteten tilbake. Kan vi lage en messe litt utenom det vanlige?

Eyolf Bakke-Erichsens tanker går et knapt år tilbake i tid. Det var da ideen om å lage en oljemesse på Rosenberg verft utenfor Stavanger dukket opp. Resultatet ble Stavanger Energy Conference, som arrangeres på Buøy denne uken.

Færre besøkende

Bakke-Erichsen er godt fornøyd med omgivelsene på Rosenberg.

– Det er helt nydelig. Du har sveising og banking i bakgrunnen. Gangbroene til Johan Sverdrup bygges her mens messen pågår, sier han i denne Oilcast-episoden.

Du kan høre hele episoden her:

Da messen ble etablert, satte arrangørene seg et hårete mål om å få 10.000 besøkende. Bakke-Erichsen erkjenner at de er et stykke unna å nå den målsettingen.

– Vi ender trolig et sted mellom 2000 og 2500.

Dugnad

Han synes antallet er litt skuffende, men likevel det ikke er det mest avgjørende.

– Det viktigste er at de riktige folkene kommer hit, og der mener vi at vi har truffet. Vi får også tilbakemeldinger om at deltakerne har utbytte av å være her. For eksempel var det en deltaker som møtte drømmekunden klokken ti over ni i morges.

Blir det messe neste år?

– I utgangspunktet skulle dette være en engangshendelse. Skal det bli nytt arrangement neste år, må vi organisere det på en annen måte. I år har vi gjort dette på dugnad, men det går ikke i lengden, sier Bakke-Erichsen.

Bedring for Rosenberg

I episoden møter du også Rosenberg-sjef Jan T. Narvestad, som mener det nå ser lysere ut enn på lenge.

– Vi har heldigvis passert bunnen. Det er ikke minst takket være avtaler på Johan Sverdrup og Martin Linge. Men generelt er det mer bevegelse i markedet enn det har vært på en stund, sier Narvestad.