Kyrre M. Knudsen Foto: Jarle Aasland

– Julaften og 17. mai på en gang for Equinor

Ny Oilcast-episode om Equinors kvartalsresultat.

Publisert

Torsdag presenterte Equinor sine resultater for årets tredje kvartal. Selskapet hadde et justert driftsresultat på drøyt 40 milliarder kroner, en oppgang på mer enn 100 prosent fra knapt 20 milliarder i samme periode i fjor.

– Det er 17. mai og julaften på en gang for Equinor nå, sier sjeføkonom Kyrre Knudsen i denne Oilcast-episoden.

– Selskapet har stang inn på mange fronter samtidig nå. Det er en hyggelig tid for Equinor, og for så vidt også mange andre oljeselskaper. Det betyr mye for norsk økonomi, sier Knudsen.

Ledelsen får æren

Tallene som ble lagt fram torsdag, er de beste siden oljekrisen startet i 2014. Dermed er de også det beste konsernsjef Eldar Sætre har levert i sin tid på toppen. Selv om Equinor har god hjelp av høyere olje- og gasspriser, gir Knudsen mye av æren til selskapets ledelse.

– Vi skal huske at oljeprisen i dag er 20-30 prosent lavere enn på samme tid i 2014. I all hovedsak skyldes framgangen styringen av selskapet. Man er mer påpasselig med kostnadene og har fått ned balanseprisen for nye prosjekter kraftig. Så må vi ikke glemme at leverandørene i stor grad har bidratt til dette, sier Knudsen.

Hør hele podkasten her:

Del på
facebooktwitterlinkedinemail