– De gode tallene skyldes det fantastiske laksemarkedet som har vært i 2016, sier konsernsjef Charles Høstlund i Norway Royal Salmon (NRS) i denne podkasten:

Selskapet fikk grønne konsesjoner i 2014, og økte i fjor biomassen, som vil si mengden fisk i sjøen. I år regner de med å øke fra 27.000 tonn i fjor til 34.000 tonn, og målet er å komme opp i 45.000 tonn.

– Tok for lang tid

De grønne konsesjonene gjelder blant annet triploid fisk, altså steril fisk som ikke kan formere seg. Veien frem har vært kronglete, og Mattilsynet avslo først søknaden om videre produksjon av steril laks. Vedtaket ble siden omgjort av Nærings- og fiskeridepartementet.

– Det var en lang prosess, som gjorde at vi både ble forsinket med utsettene og at det ikke ble optimalt. Det tok for lang tid å få en godkjenning, sier Høstlund.

Hør mer om veien videre for den sterile laksen, hvordan selskapet jobber med kostnader og om offshoremerdene NRS planlegger sammen med Aker i podkasten.

Den hører du i spilleren litt lenger oppe. Du kan også abonnere på Laksekast i iTunes, via RSS-koden eller hos Acast.

Her kan du høre noen av de siste Laksekastene:

Invester i dine ansatte: For under fem kroner per dag kan du og dine kollegaer få full oversikt på de viktigste bransjene i Norge. Send oss en epost for tilbud på bedriftsabonnement. Hvis du vil prøve Sysla i en måned for 1 krone, klikk her