– Det å levere gode resultater er kjekt – det gir energi, sier Arne Sigve Nylund, Equinors konserndirektør for norsk sokkel, i en ferske episode av podkasten Det vi lever av.

Hør hele podkasten her:

Forrige uke var Nylund og resten av Equinors konsernledelse i London for å presentere tallene for 2018 og planene framover. Nylund legger ikke skjul på at det artigere å presentere resultater nå enn da pilene pekte nedover for noen år siden.

Til tross for at det går bedre, er det ikke snakk om å slappe av.

– Vi må ikke glemme den fasen vi var gjennom for noen år siden. Det var veldig krevende for hele industrien – ikke minst for leverandørene. Vi kan ikke lene oss tilbake og tro at det er over nå – for det er det ikke, sa Nylund til Sysla i London.

– Vi må jobbe intensivt for å bli enda bedre og mer konkurransedyktige. Dette er en internasjonal bransje – og det er ikke så dumt å være internasjonalt konkurransedyktige. Vi ser for eksempel at 70 prosent av kontraktene på Johan Sverdrup har gått til norske leverandører. Det har ikke kommet av seg selv. Skal man beholde den posisjonen, må det gode forbedringsarbeidet fortsette, mener Nylund.

I episoden møter du også sjeføkonom Kyrre Knudsen i SR-Bank og Elisabeth Seglem, som leder Stavanger Aftenblads energi- og finansgruppe.

Kyrre M. Knudsen, fra venstre, Ola Myrset og Elisabeth Seglem. Foto: Pål Christensen