Daglig leder i Norsk klimastiftelse Lars Henrik Paarup Michelsen, programleder Marie Misund Bringslid og administrerende direktør i Fana Sparebank Lisbet K. Nærø. Foto: Adrian Søgnen

Podkast: Kan bankene redde klimaet?

Publisert

Bankene har gjort klimasaken til sin egen.

I fjor høst signerte 130 banker FNs prinsipp for ansvarlig bankvirksomhet, og forpliktet seg dermed til å følge en forretningsstrategi i tråd med målene i Parisavtalen.

Blant banksjefene som dro til FN for å signere prinsippene var administrerende direktør i Fana Sparebank, Lisbet K. Nærø.

Hør episoden her:

I denne episoden av podkasten Det vi lever av forteller banksjefen hvorfor hun har et helt spesielt engasjement for klimaet.

– 130 banker høres kanskje ikke så mye ut når det er 25.000 banker i verden men de 130 bankene har en tredjedel av all forvaltningskapitalen i verden, sier Nærø.

Banksjefen forteller at klima nå er blitt en viktig del av bankenes risikovurdering.

– Vi har hatt en eksponentiell læringskurve når det gjelder klimarisiko og hva det betyr for bankene. Nå er klima blitt en viktig del av kredittvurderingen av bedrifter, og fremover tror jeg vi vil få mye strengere krav til klimaregnskap, sier Nærø.

Daglig leder i Norsk klimastiftelse, Lars Henrik Paarup Michelsen, påpeker hvor viktig bankene rolle er i å drive omstilling.

– En forutsetning for å lykkes er at kapitalen jobber med og forsterker en omstilling og ikke bremser den, sier han.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail