Journalist Gerhard Flaaten og maskinsjef Roger Strandos på Ampere. Foto: Adrian Søgnen

Våre fem mest populære podkaster

Her er episodene som gikk til topps i 2018.

Publisert

I juli lanserte Sysla podkasten Det vi lever av. Siden den gang har vi publisert 22 episoder, som du finner her.

Dette er de fem mest hørte episodene:

5. Den store ryddejobben

På en femteplass finner vi episoden om oppryddingen som snart skal skje på norsk sokkel. Plattformer skal fjernes, demonteres og gjenvinnes, og brønner skal plugges. Jobben blir omfattende, og for mange ligger det store muligheter her. Men regningen kommer til å bli gigantisk.

4. Hydrogen som klimaredder

Det har skjedd mye på hydrogenfronten i det siste. Og mens mange lenge har heiet på batteri som en del av løsningen på klimakrisen, trekker stadig flere fram hydrogen som energibærer. Burde vi satse hardere på dette grunnstoffet?

3. Den digitale oljen

Digitalisering har for lengst blitt et buzzord i oljebransjen. Men hva betyr det når vi sier at oljen digitaliseres – og hvordan skal bransjen utvikle seg videre? Episoden finner du her.

2. Landanlegg – slutten for norsk oppdrett?

Episoden om landanlegg i oppdrettsbransjen engasjerte mange. Verden over etableres det stadig flere slike anlegg. I Norge er fjordene våre store fortrinn i denne næringen. Så hva kan det bety for oss om fisken kan ales opp hvor som helst i verden?

1. Batterirevolusjonen til sjøs

Den aller mest hørte episoden av Det vi lever av handlet om batterirevolusjonen til sjøs. For mens skipsfarten øker, må utslippene ned. Batterier skal være en del av løsningen. Hvis du vil at noen skal oppsummere hva som egentlig foregår på 24 minutter, må du få med deg denne episoden!

I løpet av året har vi fått mange innspill til hva vi bør snakke om i podkasten vår. Det vil vi gjerne ha mer av!

Send en mail til podkast@sysla.no.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail