Dagens nyhetsbrev

Karsten Moholt As har tatt store grep for å tilpasse seg fremtidens kunder.

Leverandøren på Askøy opprettet høsten 2015 en prosjektorganisasjon som utelukkende arbeider med innovasjon og ny teknologi – helt fristilt fra daglig drift. Dermed har selskapet i tøffe tider tatt sine tjenester et steg videre innen sensorteknologi og kunstig intelligens.

I norsk næringsliv vokser en ny generasjon ledere frem med ansvar for å drive frem den digitale utviklingen i sine respektive selskaper.

– Den største trusselen med ny teknologi er å ikke anvende den, hevder Moholt. Hun mener det er viktig at digitalisering og disrupsjon konkretiseres og avmystifiseres slik at mulighetene det bringer med seg blir synlig, fanget opp og utviklet.

Etter noen krevende år, kostnadskutt, lønnsreduksjoner og flere nedbemanningsrunder ble 2016 derimot en opptur. Tallene viser det beste resultatet for selskapet siden 2012,men familiebedriften snuser på mulighetene for å få inn andre investorer. 

Få også med deg

  • For Pro Analysis var det Johan Sverdrup som holdt teknologiselskapet flytende gjennom oljekrisen. Etter bom stopp, gjør nå store internasjonale kontrakter at bedriften vokser.
  • Parat Halvorsen i Vest-Agder kan også bemanne opp etter å ha landet ny kontrakt med Songa. Parats system for eksosvarmegjenvinning skal redusere utslippene på nyeste Songariggene. Nå trengs det flere folk for å gjennomføre jobben.
  • Det er de ikke samme lyse utsiktene  hos Aker Solutions på Ågotnes. Tirsadag ble de ansatte informert om nye kutt i bedriften. Inntil 70 ansatte mister jobben.
  • Oljeprisen vil stige til 65 dollar fatet over de neste tre til fem årene. Det venter i alle fall investeringsdirektør Greg Jensen i hedgefondet Bridgewater Associates, skriver DN.
  • Det kan åpnes opp for konsekvensutredning utenfor Lofoten. Arbeiderpartiet står klar til å samarbeide med regjeringen om oljeboring utenfor Lofoten dersom Venstre og KrF ikke lykkes i å binde Høyre og Frp til masta.
  • Førerløse skip utvikler seg i så raskt tempo, at det går hurtigere enn antatt og overgår de opprinnelige forventningene. Det påpeker en ny rapport fra Lloyd’s Register og Quinetiq, skriver Shippingwatch.
  • 30 prosent reduksjon i leien fra Ship Finance på tre rigger i fem år. Det blir konsekvensen for Seadrill etter ny restruktureringsplan, skriver E24. I natt offentliggjorde Seadrill den nye redningsplanen. Restruktureringsplan omfatter over 97 prosent av selskapets långivere, og medfører at det John Fredriksen-eide oljeboringsselskapet blir tilført 1,06 milliarder dollar, snaut ti milliarder kroner, i ny kapital.
  • Sanco snudde seg lynraskt. Rederiet hadde leid ut kostbare nybygg til Dolphin, men sikret skipene jobb med PGS rett før Dolphin gikk over ende. Tross opplag og lavere inntekter, ble det pluss i fjor, skriver Finansavisen.
  • For tre år siden stengte slusene. Nå er høyrisikogjelden på vei opp. Men de fleste rigg- og supply-rederiene har fortsatt en god del opprydding å gjøre før de kan hente penger i dette markedet igjen.

Gikk rett til værs!

Over 200.000 tonn fôr ble solgt på fire uker! Seinsommer og tidlig høst er høysesong for fôrprodusentene. Men denne høsten ser ut til å bli ekstra hektisk for landets fôrfabrikker. Ideelle sjøtemperaturer og økende biomasse har drevet fiskefôrsalget til nye høyder.