Utbyggingsplanen for Fenja i Norskehavet ble i dag godkjent av Olje- og energidepartementet, ifølge en pressemelding.

Til sammen skal partnerne på feltet investere 10,2 milliarder kroner i utbyggingen. Planlagt produksjonsstart er i 2021.

– Fenja er et godt eksempel på nytten av fortsatt høy leteaktivitet på norsk sokkel. Feltet ble funnet så sent som i 2014 og partnerskapet har allerede lykkes med å modne frem et lønnsomt prosjekt. Dette vil bidra til å opprettholde aktivitetsnivået i industrien, til å skape arbeidsplasser og betydelige ringvirkninger i samfunnet for øvrig, sier olje- og energiminister Terje Søviknes i pressemeldingen.

Fenja

Ligger i Norskehavet

Funnet i 2014

Inneholder om lag 100 millioner fat oljeekvivalenter

VNG er operatør

Faroe Petroleum og Point Resources er partnere

Skal starte produksjonen i 2021

VNG

Tysk selskap med hovedkontor i Leipzig

Etablert i Norge i 2006

Norsk hovedkontor i Stavanger

VNG Norge er operatør for feltet, for første gang på norsk sokkel.

– Dette er historisk for hele konsernet. Det er den største olje- og gassinvesteringen selskapet har gjort gjort noen gang. Vi er stolte over å ha gjennomført det med en veldig stram tidsplan, sa administrerende direktør Atle Sonesen i VNG Norge til Sysla da utbyggingsplanen ble levert i desember i fjor.

De andre rettighetshaverne er Point Resources AS (45 prosent) og Faroe Petroleum Norge AS (25 prosent).

Feltet skal bygges ut med to havbunnsrammer og seks brønner som kobles opp mot Njord-feltet. De anslåtte ressursene på feltet er på om lag 100 millioner fat oljeekvivalenter.