Det var i starten av juli i fjor at nyheten kom om at det store italienske selskapet Eni og det Stavanger-baserte investeringsselskapet Hitecvision skulle slå sammen sine norske oljeselskaper, Eni Norge og Point Resources. Fusjonen gjør at de blir en av de største aktørene på norsk sokkel, skriver Aftenbladet.

Det nye selskapet skal investere 65 milliarder kroner i Norge de neste fem årene. Begge selskapene har i dag hovedkontor i Stavanger, og også det nye selskapet skal ha sitt hovedsete i oljehovedstaden.

Og nå er det klart at det hovedsete blir i Vestre Svanholmen 1 på Forus. Inntil 2017 holdt Equinor til i bygget, men trengte ikke lenger like mye plass og valgte å ikke fornye leieavtalen.

Slik skal Vår Energis hovedkontor se ut etter oppussingen. Illustrasjon: Seabrokers

Skal pusses opp

I en pressemelding heter det: «Før innflytting skal det gjøres en større tilpasning og utsmykking av bygget, hvilket gjør at flyttingen kan påbegynnes først etter sommerferien. Seabrokers er stolte over at Vår Energi valgte Forus og Vestre Svanholmen 1, og ser frem til et langt og godt samarbeid med en av regionens mest spennende selskaper. Vi lover å gjøre hva vi kan for at Vår Energi skal bli fornøyd med sitt leieforhold.

«Vår Energi har vært på jakt etter nye lokaler etter at det fusjonerte selskapet ble en realitet i desember 2018. Vestre Svanholmen 1, har for oss i Seabrokers stått frem som et svært godt alternativ i denne vurderingen. Bygget står allerede klart, det er bygget for en stor energiaktør, det er moderne, energieffektivt, har god parkeringsdekning og en ekstrem fleksibilitet som gjør at det kan tilpasses fremtidige behov».

Allerede da fusjonen ble kjent, varslet toppsjef Kristin F. Kragseth at selskapet har ambisjoner om å bli større. Det understreker hun nå.

– Størrelsen og kapasiteten på eiendommen tillater videre vekst for selskapet, i tråd med vår forretningsplan. Jeg har glad for at vi nå har funnet en kontorløsning som kan samlokalisere Stavangerregionens organisasjon i et felles bygg, og i tillegg tillate tilstedeværelse på Forus, påpeker Kragseth i en pressemelding.

Seabrokers Eiendom AS er et selskap i Seabrokers Gruppen, lokalisert på Forus. De er en av regionens største eiendomsbesittere med over 210.000 kvadratmeter næringsareal.

Avtale opp mot 672 mill.

Ifølge markedsundersøkelsene til DNB Næringsmegling og Eiendomsmegler 1 fra høsten i fjor, så ligger leieprisen per kvadratmeter i et bygg av høy standard på Forus på mellom 950 og 1400 kroner.

Dersom vi tar utgangspunkt i 950 kroner per kvadratmeter, så vil avtalen ha en verdi på 30,4 millioner kroner i året og 456 millioner kroner over 15 år. Med den høyeste prisen på 1400 kroner per kvadratmeter, så vil leieprisen være 44,8 millioner kroner i året og 672 millioner kroner over 15 år.