Faroe Petroleum melder om to gode nyheter for selskapet tirsdag morgen.

For det første ser avgrensingsbrønnen Folgelberg i Norskehavet lovende ut, viser de foreløpige resultatene. Her er Spirit Energy Norge operatør og Faroe har en andel på 15 prosent.

– Vi har boret nede på Fogelberg-strukturen og har fått bekreftet en gasskolonne på 62,5 meter. Nå går vi videre og gjennomfører en produksjonstest i denne brønnen, sier Helge Hammer, direktør og leder for Faraos norske virksomhet.

Fogelberg befinner seg 18 kilometer unna Åsgard-komplekset.

Godkjent PUD

I forrige uke kom også nyheten om at Olje- og energidepartementet har godkjent PUD (Plan for utbygging og drift) for Fenja-feltet. Her eier Faroe 7,5 prosent etter salget til Suncor Energy.

Det er VNG Norge AS som er operatør på Fenja. Dette er deres aller første utbygging på norsk sokkel som operatør. De anslår at prosjektet inneholder 97 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter, hvorav 72 prosent er olje.

Point Resources har en eierandel på 45 prosent i feltet.

Forventer nye resultater i sommer

– Vi er svært glade for PUD-godkjenningen. Når Fenja kommer i produksjon i 2021 vil det bidra med en betydelig kontantstrøm til Faroe, sier Hammer.

De neste leteresultatene som forventes er Rungne-brønnen mot slutten av sommeren, hvor Faroe er operatør. Deretter Cassidy og Pabow-prospektene senere på året.