Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi står bak brevet. Brevet er adressert direkte til administrerende direktør Dan Olsson i det svenske selskapet, med hovedsete i Skottland. Det skriver Aftenbladet.

– Jeg kontakter deg personlig for å prøve å løse dette før det blir gjort offentlig, noe som vil gi konsekvenser for Stena om de har noe håp om å returnere til norsk sokkel i fremtiden, skriver Alfheim i brevet.

Han ber Stena Drilling og Olsson om å rette opp i situasjonen som utspiller seg på Stena Don. Ombord er det aktive medlemmer fra Industri Energi som han mener har rett til besøk fra lokal tillitsvalgt for å diskutere forhandlinger om nedbemanning på riggen.

Fakta

Stena Drilling

  • Hovedkontor i Aberdeen.
  • Norsk kontor i Bergen.
  • Stena Don har vært selskapets eneste rigg på norsk sokkel.

– Det er ubegripelig at de nekter adgang og det er helt i mot den norske modellen, sier han til Aftenbladet.

Marked- og kontraktsjef Eirik Reinertsen i Stena Drilling opplyser at de først ble kjent med ønsket om besøk fra tillitsvalgt torsdag. De ønsker å løse saken på en god måte og forklarer avslaget med hensyn til blant annet sikkerhet.

– Ledelsen vår sa nei til et besøk på grunn av riggens beliggenhet og vedlikeholdsarbeidet som foregår ombord. Det består av tunge løfte- og dykkeoperasjoner som krever full kontroll over situasjonen for en trygg operasjon. Riggen kommer man seg til ved hjelp av båt.

Alfheim i Industri Energi forventer mer fra Stena Drilling og er ikke fornøyd.

– Det spiller ingen rolle om de hadde en spesiell grunn til å nekte han adgang. Vi vil ha det slik det skal være i henhold til avtalen. Vår lokale tillitsvalgt skal ha adgang ombord. Han har alltid stått på for Stena Drilling.

Les hele saken hos Stavanger Aftenblad.