Økt bruk av flytende produksjonsenheter og behov for dykkerassistert intervensjonsmetode offshore har tydeliggjort en større forespørsel for vedlikehold og modifikasjon på dybder ned til 50 meter, og dette markedet vil SubseaPartner til å ta en del av.

Selskapet har inngått en kontrakt der DeepOcean er hovedleverandør, men der SubseaPartner leverer den bemannede dykkeroperasjonen til operatøren på norsk sokkel.

Operasjonen leveres fra det nylig ankommende dykkerfartøyet som døpes tirsdag 13.juni i Haugesund.

Dette er den siste av flere investeringer som er gjort i SubseaPartner siden investeringsselskapet Cinclus kom inn på eiersiden i fjor høst.

Det nye dykkerfartøyet er en «Light Diving Craft» som er et spesialtilpasset dykkerfartøy som tilknyttes et større offshorefartøy. Hukkelberg Boats og deres danske leverandør på dykkesystemer, Safe Air Diving, har benyttet erfaringsrapporter fra dykkere, dykketeknikere og dykkeledere når de har designet et dykkesystem som inneholder det beste industrien kan tilby av forskjellige typer livsfunksjonsmonitorering av dykkerne.

– Kravene som stilles her er blant verdens strengeste når det kommer til bemannede dykkeoperasjoner, og monitoreres på samme nivå som boreoperasjoner. En omfattende og grundig jobb har vært gjort for å sikre at selskapet er i samsvar med gjeldende regelverk og standarder som gir oss tillatelse til å operere som dykkekontraktør offshore på norsk sokkel, sier QHSE Manager i SubseaPartner, Ole Morten Skogland i en pressemelding.