Siden Saga Subsea ble etablert i 2011 har ikke gründer og administrerende direktør Einar Tollaksvik opplevd noe annet enn vekst.

I 2015 signerte selskapet en ti-årsavtale om å leie kontor- og verkstedshall ved subsea-klyngen på Killingsøy i Karmsund, utenfor Haugesund. Året etter utvidet selskapet med ytterligere 260 kvadrat. Nå utvider de med en ny stor hall.

Også denne skal leies i ti år fra Karmsund Havn IKS, og har det klingende navnet Hall C.

Rigger for vekst

Her kan selskapet boltre seg i 200 kvadratmeter kontorareal, 870 kvadrat verkstedhall og 200 kvadrat uteareal.

– Vi har fått fotfeste som en komplett leverandør av service til subsea- og offshoreaktørene. Når vi nå inngår avtale om ytterligere arealer på Killingøy, er dette for å rigge oss for ytterligere vekst, og fordi vi anser Killingøy som et strategisk viktig sted å satse ut i fra, uttaler Tollaksvik i en melding.

Einar Tollaksvik. Arkivfoto: Ane Madsen Knoph

Eiendomssjef Erik Enersen i Karmsund Havn sier i samme melding at de registrerer at markedet nå bedres etter noen tøffe år, og at det er viktig å tilrettelegge for aktører som har mulighet til å ekspandere.

Satser på Karmsund og «Granka»

– Killingøy Offshore og Subseabase er strategisk viktig for regionens utvikling innen subsea-miljøet ettersom bransjens ledende selskaper er etablert her, legger havnedirektøren Tore Gautesen til.

Han beskriver Saga Subsea som offensive og sier de trekker mye aktivitet inn til Killingøy, til glede for aktørene på basen og hele regionen.

Erik Enersen i Karmsund Havn. Pressefoto.

Konseptet til Saga Subsea er det gründeren Einar Tollaksvik har kalt en «one stop shop» for tjenester og utstyr som trengs offshore, og spesielt innen subsea. Selskapet leier ut utstyr og personell, gjør vedlikehold og reparasjoner og leverer basetjenester.

I tillegg til aktiviteten på Karmsund har selskapet en satsing på Gran Canaria knyttet opp mot subsea- og flerbruksfartøy.