– Vi ser dette som den rette veien inn i framtiden, sa den 76 år gamle gründeren Gunnstein Austigard, da avtalen med Hilti Group ble presentert i Øglænd Systems lokaler på Øksnevad tirsdag ettermiddag.

Fakta

ØGLÆND SYSTEM AS

  • Selskap med hovedkontor i Øksnevad Næringspark i Klepp. Leverer til bransjer som olje og gass, skipsbygging, vindkraft, vannbehandling.
  • Det svenske investorfondet Segulah har eid 74 prosent av aksjene i Øglænd-konsernet siden desember 2013. Resten av aksjene er i hovedsak eid av grunnlegger Gunnstein Austigard og hans etterkommere.
  • Har over 400 ansatte og fabrikker i Norge, Malaysia og Kina.
  • Hadde en omsetning på rundt 1,5 milliarder kroner i 2016.

Avtalen innebærer at Hilti kjøper 100 prosent av Øglænd-gruppen. Det er en del av avtalen at Austigard-familien skal re-investere en del av summen de får i betaling i Hilti-konsernet.

Etter det Aftenbladet erfarer ligger kjøpesummen et sted mellom 1,5 og 2 milliarder kroner.

Svensk fond kjøpte i 2013

I desember 2013 ble 74 prosent av Øglænd-konsernet solgt til det svenske oppkjøpsfondet Segulah for en sum som skulle ligge tett opp mot en milliard kroner.

– Slike fond kjøper for å selge videre etter noen år, så slik sett var dette en forventet utvikling. Nå kommer det inn en sterk, industriell aktør. Jeg tenker at dette er noe av det beste vi kunne få, sier Gunnstein Austigard til Aftenbladet.

Han forsikrer at det er en del av avtalen at Øglænd System-navnet skal beholdes.

– Veldig god avtale for oss

– Vi har hatt et veldig bra samarbeid med Segulah for å finne en riktig eier. Hilti er en langsiktig eier som er innovativ og som har veldig god match med oss. Vi kan vokse betydelig, fordi de mangler mange av våre produkter og løsninger i sin portefølje. For oss er dette en avtale som vil være veldig god i framtiden, sier konsernsjef i Øglænd System-gruppen, Geir Austigard, til Aftenbladet.

Han presiserer at avtalen skal godkjennes av konkurransemyndighetene både i Russland og Korea.

– Dette er et spenningsmoment, men det er forhåpentligvis ryddet av veien i løpet av to-tre måneder.

Les hele saken hos Aftenbladet (abo).