Eiendomsselskapet betaler nå fire milliarder kroner for Mongstadbasen. Med på kjøpet følger blant annet 370.000 kvadratmeter ubebygd tomteareal og store arealer med kai der det skal investeres i ny drift. Det skriver Bergens tidende.

– Vi ønsker å bygge ut området videre. Mongstad har mange spennende utviklingsmuligheter, og vi har klare tanker om hva dette kan bli til, sier Wittusen til BT.

Selskapet kjøper Mongstad Group som eier infrastruktur og eiendom på forsyningsbasen på Mongstad i Nordhordland og Dusavik i Stavanger.

Siden 2015 har Mongstad Group skiftet eiere tre ganger.

Wallenberg-familien

Først solgte Trond og Marit Mohn-selskapet Wimoh oljebasene til det svenske fondet EQT, som kontrolleres av den svenske Wallenberg-familien.

Prisen på denne transaksjonen skal ha vært 1,1 milliarder kroner.

De siste årene er det investert flere hundre millioner kroner på videreutvikling av basen på Mongstad, og nye landområder er kjøpt opp.

I går ble det kjent at EQT har solgt videre Mongstad Group til eiendomsselskapet Asset Buyout Partners AS (ABP), som igjen er eid av det Stavanger-baserte oppkjøpsfondet HitecVision.

Fondet har over 10 milliarder til disposisjon til oppkjøp mot selskaper i olje- og gassektoren.

Da HitecVision for over to år siden lanserte sin strategi i Dagens Næringsliv, kom det frem at de ville kjøpe eiendommer fra pressede selskaper i olje- og gassindustrien. Nedturen i olje- og gassindustrien ga muligheter for fond med mye ledig kapital til en av de største eiendomssatsingene på mange år i Norge.

Taus om kjøpesum

Asset Buyout Partners vil ikke kommentere hva de betalte for Mongstad Group, men flere medier skrev i går at det var snakk om rundt fire milliarder kroner.

Mongstad og Dusavik er to av de største supplybasene i Norge som forsyner 30 olje- og gassfelt i Nordsjøen.

I transaksjonen inngår cirka 1,2 millioner kvadratmeter tomt og infrastruktur inkludert røranlegg for forsyning av bulk, 120.000 kvadratmeter med industrianlegg for forsyninger til olje- og gassaktivitet, samt 800 meter kai. I tillegg følger regulert eiendom på i alt 370.000 kvadratmeter.

– Vi skal bygge videre, men skal også beholde fokus på dagens leietakere og opprettholde høy aktivitet på Mongstad, sier Wittusen.

Les hele saken hos BT.