Fredag morgen vil det være en større markering på heliporten på Sola hvor det vil være protesterer mot at oljearbeidere må betale for reise til og fra heliporten og eventuell overnatting der for å komme seg på jobb i Nordsjøen.

Det skriver Aftenbladet.

Det er saken som startet for to år siden i Kaefer Energy som har satt sinnene i kok, og som Fellesforbundets klubb i Kaefer nå vil markere med støtte fra andre ansatte og fagforeninger for oljearbeidere.

Sysla har tidligere skrevet om saken hvor det kom fram at Kaefer Energy primært ville ansette folk som bodde nær Stavanger og Brønnøysund, som var utreisested for nye kontrakter for isolasjon, stillas og overflate (ISO) på Aker BPs offshoreinstallasjoner på sokkelen.

Her kom det også fram at Kaefer Energy bruker 30 millioner hvert år på ansattes reiser mellom helikopterbase og hjemsted. Dette kostnader selskapet ikke ville ha for nyansatte.

– Det er tøff konkurranse om kontraktene og marginene er presset. Vi har fått nye kontrakter med utreise fra Stavanger og Brønnøysund, og for å begrense administrasjon og direkte kostnader knyttet til reise og eventuell overnatting, ønsker vi primært å ansette folk som bor i nærheten av disse heliportene, sa administrerende direktør Bård Bjørshol i Kaefer Energy.

Les hele saken hos Aftenbladet.