Statoil utvider helikoptertjenestekontrakten med CHC i Norge. Oljeselskapet har forlenget kontrakten om levering av SAT-tjenester med CHC frem til 2020, med mulighet til forlengelse ut 2024.

Nå leier helikopterselskapet inn to av Sikorskys nye generasjon søk- og redningshelikoptre (S-92), skriver selskapet i en pressemelding.

Helikoptrene er klare for drift i september og oktober 2017.

– De nye maskinene og den forlengede kontrakten med Statoil, styrker leveransen vår til Statoil, og bidrar til å videreutvikle den fremtidige SAR-kompetansen i regionen, sier Arne Roland, CHC Regional Director for Norden, Øst-Europa og Canada i pressemeldingen.

Den nye generasjonen S-92 har toppmoderne teknologi, inkludert aktiv vibrasjonskontroll, komposittblader og andre avanserte sikkerhetsfunksjoner. Videre vil flyets helse- og bruksovervåkingssystemer hjelpe CHC til å bidra til å sikre tilgjengelighet, pålitelighet og sikkerhet for hvert nytt helikopter.

– Vi har jobbet hardt for å sørge for at vi er best mulig posisjonert for å møte kundenes behov, sier Karl Fessenden, konsernsjef for CHC Helikopter.

– Vi er opptatt av å yte vårt beste og verdsetter Statoils støtte gjennom blant annet denne beslutningen om å samarbeide videre med oss som leverandør av disse kritiske tjenestene, sier Fessenden.

De to S-92-ene ble kjøpt som en del av CHCs avtale med Milestone Aviation Group, som er CHCs ledende utleier. S-92 hadde som flåte mer enn en million flytimer fjor.