Statoil og partnerne ENI og Petoro har gjort et lite gassfunn i Blåmann-brønnen, som ligger mellom Snøhvit- og Goliat-feltene i Barentshavet. Det melder selskapet på sine nettsider mandag.

Funnet var imidlertid ikke det Statoil hadde håpet på, da de startet letingen i området.

– Vi lette etter olje, og dette er ikke det resultatet vi hadde håpet på. Men gassen som ble funnet kan bidra med fremtidige ressurser til Snøhvit-prosjektet, sier Jez Averty, direktør for leting i Norge og Storbritannia.

Fant ingen olje

Utvinnbare volumer er anslått til 1,5-3 milliarder standard kubikkmeter gass, som utgjør om lag 10-20 millioner fat oljeekvivalenter.

Brønnen ble boret i utvinningstillatelse 849, som ble tildelt i 2016. Det ble funnet gass i en 23 meter høy kolonne i Stø-formasjonen. Oljevolumer ble ikke påtruffet i brønnen.

Gjorde oljefunn for to uker siden

Så sent som for to uker siden meldte selskapet om gode nyheter fra Barentshavet, da det ble gjort funn på mellom 25 og 50 millioner utvinnbare fat olje. Dette kan gi verdifulle tilleggsvolumer til Johan Castberg.

– Vi er veldig fornøyd med å ha gjort et godt funn i vår første ferdigstilte brønn i Barentshavet i år. Vi er spesielt fornøyd med å ha påvist ressurser i en type letemål som ikke tidligere har vært undersøkt, sa Averty den gang.

Hoop neste

Funnet ligger i Hammerfest-bassenget, om lag 21 kilometer sørøst for Snøhvit-feltet, og er det andre funnet i letekampanjen som Statoil gjennomfører i Barentshavet i år.

Brønnen ble boret av den halvt nedsenkbare boreriggen Songa Enabler, som nå skal flytte seg til Hoop-området for å bore Gemini Nord-prospektet i utvinningstillatelse 855, nordøst for Wisting-funnet.