Fra Lilli Bakke (19) i fjor høst ble plukket ut som én av 1400 søkere til å få lærlingplass i Statoil, har hun jobbet seg mot fagbrevet ute på sokkelen.

Lilli Bakke. Foto: Privat

14 dager av gangen er boligkvarteret på Sleipner A hjemmet hennes, og hun har allerede feiret sin første jul på plattformen.

Nå er Statoil-lærlingen erfaringen fra åtte turer offshore rikere.

– Jeg ser frem til å få fagbrevet for å kunne jobbe helt selvstendig. Den største drømmen er å få bli på Sleipner. Det er helt fantastisk der ute, sier Bakke.

– Det er veldig sosialt på jobb. Både i og etter arbeidstid, så tiden flyr og det er lett å bli kjent med folk fra de andre avdelingene også.

– Øker inntaket

I fjor tok oljeselskapet inn totalt inn 132 ungdommer i lære, hvor 38 fikk reise offshore.

– I år tar vi inn 142 lærlinger. Det er tredje året vi øker, og det blir enda flere til neste år, sier Stig Kjøsnes, fra Statoils lærlingeprogram.

En tredjeldel av årets lærlinger er kvinner og av elleve elektrolærlinger er seks jenter. Til høsten sendes 39 ungdommer offshore, mens resten får læretiden sin på landanleggene.

– Vi opprettholder et høyt inntak, fordi det nå er behov og mulighet til å ansette lærlinger fast etterpå. Både i år og kommende år, forteller Kjøsnes.

Trengs flere

– Lærlingeinntaket ser vi på som en del av samfunnsoppdraget vår. Statoil er i posisjon til å ta flere enn vi selv ansetter, og lære opp arbeidskraft for andre. I tillegg er det viktig for å opprettholde skolemiljøene og linjene innen de fagene som produserer kompetansen vi trenger.

Oljegiganten ville ta inn 145 læringer, men merker at det blir vanskeligere å få nok kvalifiserte søkere til å fylle opplæringsstillingene.

– Det er en bekymring fra vår side at søkertallene går ned til Teknikk og industriell produksjon og kjemiprosess på videregående skole.

Rundt halvparten av Statoil-lærlingene som trengs til landanlegggene og på sokkelen er knyttet til kjemiprosess.

– Kjemiprosess er det største faget, og en kompetanse som vi ser at det trengs mange steder.

Bygge kompetanse i nord

Statoil sendte nylig ut konsekvensutredningen for Johan Castberg-prosjektet. Ifølge selskapet vil feltet være i drift i 30 år.

I utbyggingsfasen kan det bli over 11 000 årsverk årlig mellom 2019-2020, mens driftsfasen av Johan Castberg kan gi en sysselsettingseffekt på 1700 årsverk per år. Omtrent en fjerdedel av årsverkene kan komme i Nord-Norge.

– Vi har fokus på at vi vil ha lokal arbeidskraft og ikke bare importere kompetanse sørfra. Derfor samarbeider vi også med skoler i Finnmark for å kunne utdanne arbeidskraften som trengs, sier Kjøsnes.

– Ikke ferskingen

For Lilli Bakke er drømmen om fagbrevet i prosessteknikk et år unna.

Det har vært mer nytt, plattformen større og klimaet tøffere enn Haugesunds-jenta ante på forhånd.

I løpet av 12-timersskiftet gjennomføres de daglige oppgavene både fra kontrollrommet og ute på plattformen. Målet er å optimalisere anlegget og sikre produksjonen av den lette råoljen fra Sleipner A.

– Det er alltid noe nytt. Det er ingen ende på hva som kan læres og jeg får aha-opplevelser konstant. Derfor er jobben så spennende, forteller Bakke.

Til høsten kommer nye lærlinger.

– Det er kjempepositivt, og litt godt å ikke være ferskingen på plattformen. Kanskje jeg også kan lære bort noe av det jeg lært gjennom førsteåret.