Rosenberg WorleyParsons har fått oppdraget med å bygge en 565 tonn tung topside-modul til Nexens.

Modulen skal brukes i videreutviklingen av Buzzard-feltet i britisk sektor av Nordsjøen. Det bekrefter Nexen overfor Upstream.

Det er morselskapet WorleyParsons EPC som er blitt tildelt kontrakten, og fabrikasjonen skal skje i Stavanger.

Milliardkontrakt

Verdien på kontrakten er ikke oppgitt, men til sammenlikning bygger selskapet en 800 tonn tung modul til Gjøa-plattformen for Neptune med en kontraktsverdi på rundt 1 milliard kroner.

Rosenberg er virkelig i siget for tiden og har i vår passert flere ansatte enn før oljekrisen slo inn. I mai signerte de kontrakt for en 800 tung modul til Gjøa-plattformen med Neptun.

I siget

Denne kontrakten har en verdi på rundt én milliard kroner. Kontraktsverdien for modulen til Nexens er ikke oppgitt, men denne modulen er altså 235 tonn lettere.

Rosenberg har tidligere varslet at innen året er omme skal det være over 1000 ansatte.

Denne våren har Rosenberg passert antall ansatte det var ved verftet før oljekrisen slo inn i 2014, og per i dag er det rundt 820 ansatte ved den tradisjonsrike bedriften.

Tapte kontrakter

I vår har Rosenberg også tapt store kontrakter. Aker Solutions og Kværner i samarbeid stakk av med Equinors (da Statoil) kontrakt for modifikasjoner av stigerørsplattformen og feltsenteret for Johan Sverdrup-utbyggingen.

Avtalen var verdt 3,4 milliarder kroner og vil involvere rundt 2000 ansatte.

Installasjon av modulen på Gjøa-plattformen vil skje første halvdel i 2020, med produksjonsstart i 2021.