– Ja, vi er svært tilfreds med ordreinngangen og vi har nå en ordrereserve på 220 millioner kroner, sier administrerende direktør Martin Haga i Roxel Energy til Aftenbladet.

Inni denne «kontaineren» skal to ROV-operatørerer jobbe. Den flyttbare kabinen koster omtrent 10 millioner kroner og veier 26 tonn. Roxel Energy ferdiggjør den på Forus i disse dager. Snart skipes den offshore. Foto: Pål Christensen

Roxel Energy, en av fire virksomhetsområder i Roxel Group, leverer et godt 2018-resultat til gruppen. Fra en omsetning på 144 millioner kroner er resultatet før skatt 10 millioner kroner. Det utgjør halvparten av resultatet fra hele gruppen, som har en totalomsetning på hele 620 millioner kroner. Dette er ikke-reviderte og foreløpige tall.

Ansetter flere

– Vi hadde et godt år, og vi har som sagt fått nye kontrakter og vil altså doble omsetningen i år, sier Haga. – De siste månedene har vi derfor ansatt 10 nye medarbeidere og vi skal ansette enda flere i løpet av året.

Roxel Energy ble etablert ved at fire Roxel-selskaper slo seg sammen, deriblant Roxel Aanestad. Gruppen har nå samlet olje/gass-avdelingen og industri-virksomheten i Roxel Energy.

Som mange vet har Roxel vært et foregangsselskap i omstillingen fra olje til andre sektorer, og til og med fått skryt for det i statsministerens nyttårstale.

Sergio Rozas, opprinnelig fra Chile, har matpause sammen med gode kolleger i Roxel Energy. 10 nye er ansatt siden november, og flere skal ansettes i løpet av året. Foto: Pål Christensen

Men fortsatt har selskapet kontrakter innen oljenæringen.

– Et eksempel er to operatørkabiner for ROV-operatører som vi nå skal levere til Oceaneering, sier Haga.

En ROV er en fjernstyrt undervannsfarkost, svært mye brukt offshore. De styres fra et høyteknologisk kontrollrom.

– Vi leverer nå to slike kabiner til Oceaneering, som har fått ROV-kontrakten med AkerBP på den helt nye flyteriggen Deepsea Nordkapp, sier Haga.

To jobber til 200 mill

Etter oljenedturen fra 2014 har altså Roxel omstilt seg og får nå mesteparten av inntektene sine utenfor oljesektoren. Olje- og gassdelen har ikke minket så mye, men de andre områdene har vokst ekstremt mye.

– «Alle» snakker om at det går så mye bedre innen oljesektoren nå, men det vises foreløpig ikke igjen for oss som har boreriggene som hovedmarked, sier Haga. – Selv om vi har fått enkelte oljerelaterte kontrakter, så har vi ønske om betydelig mye større vekst innenfor denne sektoren, og det tror jeg også vil skje de enste årene.

Selskapet har også fått betydelige jobber i industrien utenom olje og gass.

– Vi har nettopp fått to viktige kontrakter, sier Haga. Den ene er å gjenoppbygge steinknuseverket til Norsk Stein som brant i høst, og den andre er levering av en avansert skipslaster for pukk til et anlegg i Trøndelag. Disse to kontraktene er til sammen verdt knapt 200 millioner kroner.