Total E&P Norge AS har tildelt rammeavtale vedrørende service for Martin Linge til Eureka Pumps med samarbeidspartnerne Karsten Moholt og Bertel O. Steen Teknikk.

Rammeavtalen som er på 3 år med opsjon på 2 + 2 år, omfatter vedlikehold og service på hovedtyngden av det roterende utstyret.

Eureka har kontraktsansvaret ovenfor Total samt spesifikt ansvar for pumper og pumpesystemer, Karsten Moholt for elektromotorer, generatorer og drivere og Bertel O. Steen Teknikk for dieselmotorer.

Total er operatør på Maritn Linge-feltet. Selskapet har en eierandel på 51 prosent, med Petoro og Statoil som partnere.

Teknologibasert

Partnerne ser det som viktig å videreutvikle og implementere fremtidens teknologi for tilstandskontroll på Martin Linge. Spesialistvedlikeholdet omfatter reservedeler, service og støtte onshore og offshore, kurs og opplæring, reengineering, oppgradering, tilstandsovervåking, testing og resertifisering.

– Dette er en stor tillitserklæring fra Total Norge, sier administrerende direktør for Eureka Pumps, Rolf Thorkildsen i en pressemelding.
– Total vil gjennom denne kontrakten forenkle sin anskaffelse og service for Martin Linge.

Utsettelse

Total bekreftet i sommer at Martin Linge-prosjektet er utsatt til første halvår 2019. Årsaken er ulykken på Samsung Heavy Industries-verftet i Sør-Korea i mai, hvor seks personer omkom og 20 ble skadet i ulykken. Som følge av ulykken ble alt arbeidet stanset på verftet i en måned.

Installasjonen av moduler og løfteoperasjoner kan bare gjennomføres i sommerhalvåret på grunn av de tøffe værforholdene i Nordsjøen, slik at transporten av modulene blir dermed forsinket til sommeren 2018. Det betyr igjen at produksjonsstart blir tidligst første halvår 2019.

Utsettelsen vil ramme alle involverte, har Totals norske kommunikasjonssjef tidligere uttalt.