Det skriver selskapet i en pressemelding torsdag.

Brevik Engineering har i 2016 og 2017 gjennomført «Concept Study» og «Basic Design» for framtidig lagerløsning for Njord-feltet.

Opsjon for oppfølging

Prosjekteringsarbeidet omfatter utarbeidelse av spesifikasjoner og fabrikasjonsunderlag som basis for oppgradering av eksisterende lagerskip Njord Bravo. Arbeidet inngår som en del av Statoils Njord Future-prosjekt og levetidsforlengelse på Njord feltet.

Detaljprosjekteringen vil bli gjennomført fra april 2017 til mars 2018. Kontrakten har opsjon for oppfølging mot verft og sluttdokumentasjon.

To kontrakter på to dager

Onsdag ble det også klart at Brevik Engineering er tildelt kontrakter for konseptstudier for skipstransport av CO2. – Vi er svært godt fornøyde med denne tildelingen, og det ble veldig godt mottatt av alle ansatte, sa daglig leder i Brevik Engineering, Tor Lønnerød, til Sysla etter tildelingen.

Brevik Engineering har siden 1992 vært involvert i design av mer enn 80 forskjellige flytende produksjonsenheter. Gjennomføring av prosjektet blir gjort med egne ressurser i Brevik, med støtte fra selskapets morselskap Bassoe Technology
i Gøteborg.

For deler av detaljprosjekteringen er det inngått en strategisk samarbeidsavtale med Wood Group Norway AS i Sandefjord.