I 2017 leverte Petoro 21 milliarder mer til staten. Oppturen fortsetter, viser resultatet fra årets tre første måneder, skriver Aftenbladet.

«Netto kontantstrøm fra Petoro var per første kvartal 32,5 milliarder kroner, en økning på 19 prosent fra samme periode i fjor,» skriver Petoro i en pressemelding onsdag morgen.

En oljepris som har vært jevnt stigende de siste to årene, har bidratt til det gode resultatet. Onsdag morgen nærmet prisen på et fat såkalt nordsjøolje 80 dollar fatet.

«Spennende tider»

Petoro går nå inn i en spennende periode med historisk høy prosjektaktivitet, ifølge meldingen.

«2018 blir et godt år for oljebransjen, og optimismen er tilbake i norsk industri. NHOs kvartalsrapport viser at oljeleverandørbedriftene ser mest positivt på framtiden, og NHO har oppjustert prognosen for investeringsvekst fra 1 til 7 prosent.»

– Dette er gledelig. Nå må vi takle oppturen minst like godt som vi taklet nedturen, sier administrerende direktør i Petoro, Grethe Moen i pressemeldingen.

Historisk høy aktivitet

Flere av Petoros prosjekter på norsk sokkel er i ferd med å ferdigstilles. Dette gjelder både Martin Linge og første fase av Johan Sverdrup.

«Johan Sverdrup er et godt eksempel på at vi har klart å kutte kostnader gjennom effektivisering og forenkling,» mener Petoro-sjefen.

– Vi ser fram til å følge utviklingen på Johan Sverdrup når Statoil for første gang sender ansatte offshore for å sammenstille og klargjøre feltsenteret for produksjon sent neste år, sier Grethe Moen.

Hun mener det er viktig å lete etter mer olje og gass.

– Det blir få store prosjekter på norsk sokkel etter 2022 hvis vi ikke lykkes med letingen framover. Vi håper at 2018 blir et godt funn-år, sier Moen.