Venstres Sveinung Rotevatn har bestemt seg: Han vil ikke støtte Arbeiderpartiets forslag om å endre arbeidsmiljøloven for oljearbeidere, skriver Aftenbladet. Det betyr at Venstre støtter regjeringen, og utsetter den betente striden til etter høstens stortingsvalg.

Venstres Sveinung Rotevatn avgjør spørsmålet fordi han sitter med vippeposisjonen i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

– Forslaget er uansvarlig slik det står nå. Det må utredes grundigere, derfor avviser vi det, sier Sveinung Rotevatn fra arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

– Jeg vil be regjeringen om en grundig gjennomgang, slik at vi får et bedre faggrunnlag, sier Rotevatn.

Bekymret for prislappen

Rotevatn drøftet saken i stortingsgruppa til Venstre 2. mai. Der bestemte de at partiet vil be regjeringen utrede om flerbruksfartøy automatisk skal omfattes av arbeidsmiljøloven.

– Men forslaget fra Ap blir avvist i denne omgang. Det sier Iselin Nybø, venstrepolitiker fra Rogaland og Sveinung Rotevatn i en felles uttalelse.

Venstre er bekymret for de høye kostnadene det kan medføre å la oljearbeidere på skip få beskyttelse av arbeidsmiljøloven. Konsekvensene for oljenæringen må utredes bedre, sier de – og legger seg på samme linje som regjeringen og statsråd Anniken Hauglie (H).

– Uklart forslag

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) har allerede anbefalt Stortingets komité om å utsette lovforslaget og heller ta en grundig gjennomgang av arbeidsforholdene om bord på fartøy i olja i Stortingemeldingen for 2018.

– Mitt svar på forslaget fra Torstein Tvedt Solberg er at jeg ikke anbefaler å gjennomføre forslaget slik det ligger, fordi forslaget er for uklart. Dessuten er jeg uenig i Arbeiderpartiets premiss om at det er et lovtomt rom. Det finnes et regelverk i dag, sa arbeidsminister Anniken Hauglie til Aftenbladet.

 

Les mer på Aftenbladets nettsider.