Dette blir den nordligste jobben Stavanger-selskapet noensinne har skaffet seg. Subsea-arbeidet skal utføres på Johan Castberg-prosjektet, og omfatter Skrugard, Havis og Drivis. Alle disse områdene ligger omtrent 240 kilometer fra Hammerfest og 100 kilometer nord for Snøhvit.

– Vi er setter stor pris på å få være med Statoil når selskapet beveger seg lenger nord, og for tilliten det innebærer å gis ansvaret for de betydelige og varierte subsea-installasjonene som skal på plass, sier administrerende direktør i Ocean Installer Steinar Riise i en pressemelding.

Prosjektet blir ledet fra selskapets hovedkontor i Stavanger.

Betydelig størrelse

Selskapet omtaler kontrakten som betydelig, men vil ikke gå ut med verdien. Etter det Sysla erfarer bruker firmaet «betydelig» når de snakker om kontrakter mellom 400 millioner og 1,1 milliarder kroner.

Vanndybden hvor arbeidet skal utføres ligger mellom 360 og 405 meter. Ocean Installer karakteriserer selv kontrakten som omfattende.

Selskapet hadde i 2016 en omsetning på omtrent 824 millioner kroner, og endte med et resultat før skatt på 61 millioner kroner.

Volum på opptil 650 mill. fat

I forrige uke fikk Subsea 7 en kontrakt på samme felt. Selskapet skal utføre arbeidet knyttet til design, produksjon og installasjon av 53 kilometer med rigid rørledning.

Johan Castberg ligger rundt 100 kilometer nord for Snøhvit-feltet i Barentshavet. Totalkonstnadene skal ligge på rundt 50 milliarder norske kroner, og skal ha volum på mellom 400 og 650 millioner oljefat.

Ocean Installers arbeid starter i dag og varer frem til 2022, da den flytende produksjonsenheten (FSPO) begynner å produsere i 2022.