– 1. desember hadde vi én rigg i operasjon, den ved Transocean Arctic på Alvheim feltet. Nå har vi fire rigger i drift. Vi planlegger å øke til seks rigger i løpet av 2018 og opp til åtte rigger i operasjon i løpet av 2019/ 2020, sier direktør for boring og brønn i Aker BP, Tommy Sigmundstad.

Tirsdag ble det klart at selskapet ikke bare har gjennomført og planlegger opptrapping av driften – det skal også ansettes minst ti personer i løpet av den kommende tiden.

– Vi har mye spennende på gang, og bygger nå ut organisasjonen. Derfor søker vi etter folk både i Stavanger og Trondheim. Det skal ansettes opptil ti personer både onshore og offshore, men det er også sjanse for at det blir flere. I tillegg vil vi prøve å få en del konsulenter over på faste stillinger, sier Sigmundstad til Sysla Offshore.

Kraftig oppgang første kvartal

Bare fem måneder har gått siden Aker BP gikk ut med planer om å levere tre utbyggingsplaner til Olje- og energidepartementet innen utgangen av 2017.

I april ble det i tillegg kjent at første kvartal viste svært positiv utvikling, med en kraftig produksjonsvekst for selskapet. Totalt havnet produksjonen i første kvartal på 145.300 fat(mboepd) per dag, sammenlignet med 126.500 fat per dag i fjerde kvartal i fjor.

Det var imidlertid ikke den eneste gode nyheten Aker BP fikk på starten av året. I mars startet selskapet igjen opp boreoperasjonene ved Valhall IP for første gang, etter to års stopp.

Boredirektør Sigmundstad understreker at dét likevel bare er starten på ambisjonene for årene fremover.

Skal doble produksjonen

Det pågår letekampanjer både i Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen. Med dagens portefølje har vi potensial til å produsere 270.000 fat oljeekvivalenter per dag (mboepd) i 2023, fra både vedtatte- og ikke-vedtatte prosjekt, sier han, og legger til: 

– Vi har tro både på fremtiden og måten vi jobber på. Da er det selvsagt kjekt å kunne lyse ut stillinger. Vi er langt ifra ferdige med utviklingen i selskapet, men vi beveger oss i rett retning med tanke på å være konkurransedyktige.