FPE Sontum har blitt tildelt rammeavtale for leveranse av aktive brannslukkingssystemer til Johan Castberg-feltet, skriver selskapet i en pressemelding.

Avtalen har en verdi på omkring 100 millioner kroner, og omfatter prosjektledelse, design, innkjøp, sammenstilling og testing.

Arbeidet vil foregå ved selskapets kontorer og verksted på Forus ved Stavanger, og vil ha en varighet på omkring 18 måneder.

Har erfaring med Statoil

– Vi er stolte av Statoils tiltro til vår kompetanse og evne til å levere store komplekse brannslukkingssystemer. Kontrakten har stor strategisk betydning i et utfordrende marked. FPE Sontum AS er meget fornøyd med at Statoil har bifalt tekniske løsninger som bidrar til kosteffektive, men robuste produkter for Statoil, sier Tor Hellestøl, administrerende direktør i FPE Sontum.

Selskapet kan vise til tidligere prosjektleveranser til Statoils Mariner og Aasta Hansteen samt Johan Sverdrup-prosjektene.

Beslutning i år?

Endelig investeringsbeslutning for Johan Castberg skal etter planen tas mot slutten av 2017. Hans Jakob Hegge, konserndirektør for økonomi og finans i Statoil, sa tidligere i år at han lover ingenting, men tror på en investeringsbeslutning for kjempeprosjektet i nord mot slutten av året.

Allerede har selskapet klart å presse investeringskostnadene ned til under 50 milliarder kroner, og sist vinter ble en modell av skipet testet mot såkalte monsterbølger.