Norges største plattform-hotell er ferdig, melder Kværner i dag. Selskapet gikk sammen med prosjekteringsselskapet KBR og vant kontrakten om totalleveransen av dekket til utstyrs- og boligplattformen i 2015.

Plattformen er en av fire plattformer i fase 1 av Johan Sverdrup-prosjektet. Totalt var kontrakten verdt 6,7 milliarder kroner.

Rommer Sverdrup-kontrollsenteret

Kværner melder at utstyrs- og boligplattformen har høy grad av norsk innhold og arbeid. Stålunderstellet er bygget ved Kværners verft i Verdal, mens plattformdekket er bygget ved Kværners verft på Stord. Selskapet Leirvik AS fikk sin største kontrakt noensinne da de fikk oppdraget om å bygge boligmodulen, skriver Kværner.

Boligplattformen rommer 450 lugarer og har 560 sengeplasser, og er med det Norges største hotell til havs. I tillegg er kontrollsenteret for hele Johan Sverdrup-feltet en del av boligplattformen.

Monteres våren 2019

Kontrakten mellom Equinor og Kværner ble inngått i 2015 – midt under oljekrisen. Konserndirektør for gjennomføring, Elly Bjerknes, forteller i en melding at de er godt fornøyd med det selskapet har levert.

– Det er gledelig å se at vi tross en krevende prosjektplan hele tiden har levert som avtalt og møtt milepælene i prosjektet. At vi i dag er mekanisk ferdig, er i henhold til avtalen vi inngikk for vel tre år siden, uttaler konserndirektøren.

Nå gjenstår klargjøring og testing av systemene før plattformen skal fraktes til havs og installeres på feltet. Dette skal etter planen skje våren 2019.