Det melder Oljedirektoratet.

Brønnen var den andre som ble boret i Gjøkåsen-lisensen. Tidligere i år ble det klart at det heller ikke var gjort funn på Gjøkåsen Shallow.

– Dette var ikke resultatet vi håpet på. Samtidig var vi forberedt på at det var stor sannsynlighet for at også brønn nummer to var tørr. Vi har imidlertid fått mye verdifull informasjon om området, sier pressekontakt Morten Eek i Equinor.

For noen uker siden oppsto det spekulasjoner om at det var gjort et funn i brønnen. Det viste seg altså ikke å stemme.

Equinor er operatør i lisensen, mens Lundin, Aker BP og Petoro er partnere.

Nedturer

Oppdateringen føyer seg inn i en rekke av nedturer i de nordligste områdene av norsk sokkel de siste årene.

Da daværende Statoil i mai 2017 begynte å bore nordvest for Hammerfest, var det selskapets første letebrønn i Barentshavet på flere år. Tolv brønner i 2013 og 2014 hadde bare ført til ett funn av betydning, og derfor bestemte oljegiganten seg for å ta en lengre pause helt nord.

Forventningene var derfor store da letingen begynte igjen for to år siden. Det har imidlertid bare blitt tre små funn på to år. Ingen av funnene har vært i nærheten av så store at de alene gjør det lønnsomt å sette i gang en utbygging.

Equinor fortsetter imidlertid letingen. Selskapet skal bore ytterligere tre brønner i Barentshavet i år.

– Vi ønsker å forstå mer av Barentshavet. Det er det området på norsk sokkel som er minst undersøkt. Det er bare én måte å finne mer på, og det er å bore flere brønner, sier Morten Eek.