– Dette er en stor begivenhet for Neptune. Vi samarbeider godt med Odfjell Drilling, som opererer Deepsea Yantai. Dette er starten på flere borekampanjer i Nordsjøen, og vi nå i henhold til plan, sier boredirektør Thor-Andre Løvoll i Neptune Energy i en pressemelding.

Boringen startet lørdag 2. november. Totalt skal det bores tre produksjonsbrønner på feltet, som skal settes i drift neste år. Boreperioden er ventet å vare i om lag 70 dager. “Deepsea Yantai” ble levert fra verftet i Kina tidligere i år, og dette er de første brønnene riggen borer.

5,5 milliarder

Duva-feltet bygges ut med en stålramme på havbunnen og altså tre produksjonsbrønner. Feltet skal kobles til Gjøa-plattformen tolv kilometer unna. Utbyggingen koster 5,5 milliarder kroner, og utbyggingsplanen ble levert tidligere i år.

Duvas utvinnbare ressurser er estimert til 88 millioner fat oljeekvivalenter og er forventet å ha en maksimum produksjon på rundt 30.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Britiske Neptune Energy etablerte seg på norsk sokkel i 2018, da det kjøpte oljevirksomheten til  franske Engie, tidligere GDF Suez. I dag utgjør den norske virksomheten rundt 50 prosent av totalen.

Mens flere av de gamle “oljekjempene” forlater norsk sokkel, rykker nye og mindre aktører inn. Hør podkast om hva dette betyr for norsk oljebransje: