Samsung-verftet på øya Geoje i Sør-Korea har vært stengt av sørkoreanske myndigheter i en knapp uke, skriver Stavanger Aftenblad.

Byggeforbudet ble innført etter at en kranulykke på Martin Linge-plattformen den 1. mai tok livet av seks arbeidere og skadet 25.

Nå forbereder verftet seg på å gjenoppta arbeidet igjen, ifølge The Korea Herald.

Grønt lys for Johan Sverdrup

Statoil håper å være igang igjen med byggingen av to plattformer til Johan Sverdrup-feltet og to Cat-rigger til Oseberg og Gullfaks-feltene med det første.

– Vi har fått informasjon fra verftet at de har oppstartsaktiviteter på våre prosjekter. Vi har ikke endret på fremdriftsplanen for prosjektene våre, sier pressekontakt Eskil Eriksen.

Politiet gjennomførte torsdag en razzia i kontorlokalene til Samsung Heavy Industries, som en del av undersøkelsene etter at to kraner kolliderte under arbeidet med å bygge Martin Linge-plattformen.

Sørkoreanske medier skriver mandag at Samsung Heavy Industries gjenopptar arbeidet kun på deler av verftet etter kranulykken. 1300 av 35.000 arbeidere var tilbake på jobb.

 

Politiet gjennomførte sist uke en razzia på verftet der flere norske plattformer og rigger bygges, etter en ulykke på Martin Linge-plattformen. REUTERS TV / X00514

Martin Linge må vente

Det franske oljeselskapet Total er operatør for Martin Linge-prosjektet, hvor ulykken skjedde. Selskapet har ikke fått klarsignal til å bygge igjen.

– Vi har ikke fått ny informasjon om dette, sier kommunikasjonssjef Leif Harald Halvorsen i oljeselskapet Total E&P Norge til Aftenbladet mandag ettermiddag.

Samsung Heavy opplyser at regjeringen har gitt tillatelse til å gjenoppta aktiviteter på verftet etter en inspeksjon på stedet, hvor det ble konkludert med at risikofaktorer er fjernet på deler av verftet.

To kraner kolliderte på Samsung-verftet 1. mai. Seks personer ble drept. REUTERS TV / X00514